Terug

Volg Shownieuws

Hanneke Groenteman zeer kritisch op huidig tv-aanbod

Nieuws

28 sep 2021, 17:58

Hanneke Groenteman heeft in een interview met de VARAGids haar vraagtekens gezet bij het huidige televisielandschap. De presentatrice blikt terug op 70 jaar televisie en laat zich daarbij fel uit over onder meer de saaie hedendaagse talkshows.

"Neem de talkshows. Die lukken me psychisch niet meer. Ik vind ze zo krankzinnig eenvormig, met al die saaie, inwisselbare tafels en saaie, inwisselbare gasten. Het enige verschil zit ’m nog in de presentatie, en dan bevalt eigenlijk alleen Eva Jinek me nog", aldus Hanneke.

De presentatrice is van mening dat haar collega's hun 'vrijheid' moeten terugkrijgen. HEt draait volgens Hanneke alleen nog maar om de kijkcijfers. "Vroeger, in de hoogtijdagen van de VPRO, mochten makers echt hun eigen programma maken. En dan zág je ook echt hun creativiteit en intelligentie. Neem Villa Achterwerk: dat kreeg elf miljoen gulden budget per jaar en alle vrijheid. Het resultaat was geweldige tv".

Hanneke vervolgt: "Als je nu naar Op1 kijkt, De vooravond of Khalid & Sophie: alle presentatoren worden gestuurd door het format, door wat er voor ze is bedacht. Bemoeienis maakt de huidige televisieprogramma’s dood."

Terugblik

Ter ere van '70 jaar televisie' maakte Shownieuws een overzicht met de meest spraakmakende SBS-programma's. De terugblik is te zien in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.