Terug

Volg Shownieuws

Kloppen deze cijfers van The Streamers wel?

Nieuws

28 dec 2021, 16:52

The Streamers hebben op tweede kerstdag maar liefst 2,4 miljoen kijkers en luisteraars gehad. Althans, dat zeggen ze zelf. Volgens Ronald Molendijk zit die vork heel anders in de steel...

"Kijkcijfers zijn in Nederland een belangrijk ding", vertelt hij in Shownieuws maandagavond. "Er zijn 1200 huishoudens, die hebben een kastje en daar wordt het op bijgehouden. Daar kan je zien hoe groot iets is. Youtube is een ander verhaal. Daar zie je gewoon een cijfertje onder staan."

Bij The Streamers is dat anders. "The Streamers speelt zich af op een app. Daar kun je een kaartje kopen en dan je dus kijken. En zij brachten vandaag naar buiten dat het meer dan 2,4 miljoen mensen zijn."

Ronald denkt dat dit vele malen minder is. "In mijn netwerk heeft bijna niemand dit gezien. Het was gewoon tweede kerstdag, ik had gewoon andere dingen te doen." Albert Verlinde sluit zich daar bij aan: "Ik vond het ook veel. All You Need Is Love heeft 2,1 miljoen kijkers op kerstavond gehad. Dit heeft dus meer kijkers dan All You Need Is Love."

610.000

Wat blijkt: het is een complete gok. Ronald heeft de cijfers. "Er hebben iets van 610.000 mensen op een apparaat gekeken. Ipad, telefoon, whatever. Daar heeft die app aangestaan."

De organisatie gaat er dus vanuit dat er 4 mensen per apparaat hebben gekeken. "En papegaaien en een parkiet", stelt Ronald cynisch. 610.000 maal 4 is 2,4 miljoen, de cijfers die The Streamers communiceren.

Ronald hoopt dat ze hier in de toekomst eerlijker over zijn. "Het enigste is dat: niet meer doen. Voor de rest, heel veel muziek maken, vooral wel doen, want uiteindelijk zou dit de allerallerlaatste zijn, maar voorlopig mogen we nog lang niet buitenspelen op het podium. Dus ik hoop dat er gewoon nog eentje komt."

Record

Volgens de organisatie was de 2,4 miljoen een evenaring van het kijkcijferrecord dat afgelopen april werd neergezet met het optreden op Koningsdag. Daarnaast werd er ook nog eens minimaal 500.000 euro opgehaald voor UNICEF.

De supergroep met onder anderen Guus Meeuwis, Kraantje Pappie, Maan, Thomas Acda, Paul de Munnik, Ronnie Flex, Suzan en Freek en VanVelzen trad drie keer eerder op. Tijdens het optreden bij Paleis Noordeinde op 27 april keken volgens de organisatie rond de 2,5 miljoen mensen, dat was volgens hen op dat moment het grootste publiek ooit voor een livestream-event.

Naast kerstmuziek werden ook eigen hits door de artiesten ten gehore gebracht. Daarnaast werd er een ode aan Peter R. de Vries gebracht door een opvoering van A Whiter Shade of Pale van Procol Harum, het favoriete nummer van de vermoorde misdaadverslaggever. De uitvoering was onderdeel van een top vijf met nummers die diende als tegenhanger - met een knipoog - van de Top 2000 op NPO Radio 2.

Vooral Emma Heesters maakte veel indruk, zoals je kan zien via deze link.

Achter de schermen bij The Streamers kersteditie
3:21
Achter de schermen bij The Streamers kersteditie

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.