Terug

Volg Shownieuws

Freek Vonk vertelt over haaienbeet!

Freek Vonk vertelt over haaienbeet!

Nieuws

2 feb 2020, 10:13

Het is een emotionele dag voor Freek Vonk. Het is zondag precies drie jaar geleden dat hij voor zijn programma Freek naar de haaien ging zwemmen met rifhaaien. Maar die dag liep anders dan gepland want de presentator werd gebeten door een haai...

Op Instagram vertelt Freek zijn aangrijpende verhaal. "Vandaag precies drie jaar geleden werd ik vroeg wakker op de Bahama’s en vertrokken we met de boot om prachtige Caribische rifhaaien te filmen bij het eilandje Bimini. Zoals jullie waarschijnlijk wel weten verliep die dag iets anders dan gepland... ? Een paar uur later zat ik namelijk in een traumahelikopter van de Amerikaanse kustwacht terwijl ik werd geëvacueerd naar het Jackson Memorial Hospital in Miami."

Freeks rechterarm was er ontzettend slecht aan toe. Hij vertelt dat de artsen alles geprobeerd hebben wat in hun macht lag om de arm te redden. "In een 4 uur durende operatie, waarbij ik volledig onder narcose was, hebben de chirurgen vervolgens waanzinnig werk verricht aan mijn kapotgebeten bovenarm. Ze hadden meer dan 100 hechtingen nodig om de diepe wonden en loshangende stukken vlees weer netjes vast te zetten. Daarna moest ik nog een week in het ziekenhuis blijven vanwege infectiegevaar."

Zijn rechterarm is nooit meer hersteld na de haaienbeet en Freek denkt ook niet dat zijn arm ooit nog helemaal zal herstellen. "Het gevoel in mijn huid heb ik nooit meer teruggekregen, en dat gaat waarschijnlijk ook niet meer gebeuren. De huid van bijna mijn hele rechterarm is sinds de beet gevoelloos, de huidzenuwen doen het niet meer. Maar mijn strijd voor het behoud van haaien gaat natuurlijk onverminderd door, het litteken is daar een permanente herinnering aan."

https://www.instagram.com/p/B8Dnp21Amw4/?utm_source=ig_web_copy_link

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.