Terug

Volg Shownieuws

Heftige uitspraak Emma Wortelboer zorgt voor discussie

Nieuws

25 juni 2023, 09:17

Emma Wortelboer heeft met een uitspraak in Marcel en Gijs voor een flinke discussie gezorgd. Ze noemde Groningen een 'kutprovincie'...

"Ik vind Groningen gewoon een kutprovincie", zegt de presentatrice onomwonden in het programma, tot grote schrik van Gijs Groenteman. "Het waait er altijd, het is vlak, er is niet heel veel te doen. Het is niet super..."

"Wat is er nou écht leuk aan Groningen? Noem één ding", zegt ze tegen Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman in hun talkshow. Zij zijn een stuk positiever over de provincie en benoemen bijvoorbeeld de schoonheid van Winschoten.

Op Twitter laat voormalig wielrenner Gert Jacobs na de uitzending zijn woede blijken. Hij noemt de presentatrice een loser. "Emma WortelKnol, roeptoetert op nationale TV: Groningen is een kutprovincie. Daar waar mensen nooit klagen maar dragen, hard werken, met de poten in de klei staan, en het hart op de juiste plaats hebben zitten. Emma, je weet niet wat je zegt."

Nog iemand schrijft op Twitter: "Wat een cultuurbarbaar. Of eigenlijk een cultuurnitwit. Om eens iets te noemen: denk alleen maar eens aan de Groninger Kerken." Een ander: "Emma Wortelboer moet zich diep en diep schamen."

Hieronder een aantal tweets:

Anderen nemen het voor Emma op, zoals je hieronder kan zien.

Drie weken geleden zijn Marcel en Gijs van start gegaan met hun talkshow op SBS6. Zij vervangen deze zomer het programma Vandaag Inside van Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp. Het duo werkt normaal gesproken vooral voor BNNVARA, dat eerder sprak van "een omgekeerd droste-effect", omdat hun programma Media Inside "begon als een soort parodie op Veronica Inside". Na de zomer keren Marcel en Gijs terug bij BNNVARA met nieuwe programma's.

Shownieuws-tafel over eerste uitzending Marcel & Gijs
6:47
Shownieuws-tafel over eerste uitzending Marcel & Gijs

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.