Terug

Volg Shownieuws

Henk Westbroek nu woest op webwinkel om 'stelen' sinterklaastekst

Nieuws

16 okt 2022, 10:13

Henk Westbroek is woest op webwinkel Bol.com. Het bedrijf heeft ongevraagd een variant gebruikt op de tekst van zijn liedje Sinterklaas, wie kent hem niet. Henk scoorde hiermee in de jaren tachtig met Het Goede Doel een grote hit. Vorig jaar deed supermarktketen Albert Heijn hetzelfde. Hij overweegt nu zelfs juridische stappen, zegt hij tegen De Telegraaf.

Op Twitter schrijft Henk zaterdagmiddag: "Vorig jaar bedacht Albert Heijn om schijt aan mijn auteursrecht te hebben. En kwam het bedrijf er vanaf met een schenking van 5000 euro aan de voedselbank. Plus superveel gratis reclame. Dit jaar zet ik wat hoger in. Recidivisme immers."

Henk Westbroek woest op webwinkel om 'stelen' sinterklaastekst
4:42
Henk Westbroek woest op webwinkel om 'stelen' sinterklaastekst

Aan De Telegraaf laat hij weten: "Vorig jaar deed Albert Heijn hetzelfde, mijn tekst gebruiken om reclame te maken. Toen had ik geen zin in een proces. Ik zei toen ’joh, maken jullie geld over aan de Voedselbank, dan lullen we nergens meer over’. Dat was nog wel grappig. Maar nu doen ze het gewoon wéér; Bol.com is immers van hetzelfde moederbedrijf, Ahold." Henk is pisnijdig: "Ze dachten zeker ’dat lied zit toch al in het verdomhoekje, met die Zwarte Piet, dat kunnen we gerust wel stelen’. Albert Heijn en Bol.com is hetzelfde bedrijf. Dan is het toch ongelooflijk flauw en arrogant dat je wéér mijn tekst steelt en denkt dat je er vast wel weer met een fooi vanaf komt."

Reactie Bol.com

De webwinkel heeft gereageerd en geeft toe in de fout te zijn gegaan. "Dit is inderdaad een dubbele fout, Henk. Onhandig, zeker omdat ons broertje Albert 'm vorig jaar ook al heeft gemaakt. (We zijn goed samen, maar vertellen elkaar niet alles). We willen het graag oplossen (...)", schrijft het bedrijf op Twitter.

Vorig jaar zou de Utrechtse zanger een minuut gratis mogen winkelen voor de Voedselbank, maar helaas ging dat toch niet door. Wel maakte Albert Heijn 5000 euro over naar de Voedselbank.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.