Terug

Volg Shownieuws

Henny Huisman noemt eigen museumexpositie 'trip down memory lane'

Henny Huisman noemt eigen museumexpositie 'trip down memory lane'

Nieuws

18 mrt 2022, 08:59

In Het Museum van de 20e Eeuw in Hoorn worden vanaf zaterdag spullen uit het leven en de carrière van Henny Huisman tentoongesteld.

Bezoekers maken op de expositie De Henny Huisman Show aan de hand van de presentator "een trip down memory lane", zoals Huisman de tentoonstelling in gesprek met het ANP zelf noemt.

"Het is een heel leuk ding, ik kijk er erg naar uit", zegt Huisman over de expositie die vrijdag feestelijk wordt geopend en vanaf zaterdag voor het publiek toegankelijk is. "Mijn mond viel open van verbazing, het is namelijk een hele oude gevangenis die helemaal omgebouwd is, prachtig", zegt de presentator over de locatie van het museum. "Wat je er allemaal terugvindt, ik zag zelf m'n hele jeugd voorbij komen. Van de keuken van Swiebertje tot de spullen die ze vroeger hadden."

De expositie beslaat zo'n 150 vierkante meter die volstaat met spullen uit het leven en de carrière van Huisman. Zo is onder meer een deel van het decor van de Mini Playbackshow te zien en worden er ook kledingstukken, gouden platen en de stal waar zijn paard Snuitje heeft gestaan tentoongesteld. "Het is ontzettend leuk en het ziet er geweldig uit", zegt de presentator die zelf ook de audiotour voor de expositie heeft ingesproken. "Het is echt een trip down memory lane."

Vieze jas

De publieksprijzen die Huisman in zijn lange carrière won, zijn de expositie-items waar hij het meest trots op is. "Daar gaat het uiteindelijk toch om", zegt hij verwijzend naar zijn Gouden Televizier-Ringen. Ook de Loden Leeuwen die de presentator 'won' met zijn rol als meest irritante BN'er in een reclame zijn op de expositie te zien. "Daar moet je niet kinderachtig over doen, die staan er ook", zegt hij. "Natuurlijk, dat hoort er gewoon bij."

De Henny Huisman Show is vanaf zaterdag 19 maart tot en met zondag 30 oktober te zien. Het merendeel van de rekwisieten gaat daarna door naar Beeld en Geluid in Hilversum. "Dat blijft daar dan voor de eeuwigheid, bij alle andere gekke en leuke dingen", grapt de presentator. "Dan komt het naast de jas van de Vieze Man uit Van Kooten en De Bie te hangen. Ik zei laatst: als ze willen, heb ik hier ook nog wel een vieze jas van mij voor ze liggen."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.