Terug

Volg Shownieuws

Hockeytalent Jorrit Croon klaar voor Tokio

Hockeytalent Jorrit Croon klaar voor Tokio

Nieuws

18 mei 2021, 15:44

Nog iets meer dan 65 dagen en dan kunnen we genieten van de Olympische Spelen. Ondanks alle onzekerheid traint topsportend Nederland door op weg naar hun olympische droom! Zo ook hockeytalent Jorrit Croon die voor de 2e keer naar de Olympische Spelen gaat. Anouk Hoogendijk ging bij hem langs, want hoe staat hij ervoor?  

Jorrit Croon is razend populair. En dat is niet gek, want de knappe hockeyer is de jongste hockey-olympiër ooit als hij in 2016 naar Rio de Janeiro gaat. Een geweldige ervaring voor de middenvelder. "Rio was zeker bijzonder. Het voelt als niet zo lang geleden terwijl het echt al 5 jaar terug is. Ik was 17 en werd tijdens de Spelen 18. Ik droomde als jongs af aan al om op de Olympische Spelen te staan en daar te schitteren, maar toen ik daar was kreeg ik de grootsheid niet zo mee." 

Ondanks deze mooie herinnering heeft zijn jonge leeftijd en onervarenheid in Rio hem een flinke klap gegeven na de Spelen. "Als ik nu terugdenk... Ik zat 10 meter van Usain Bolt mijn lunch te eten en samen met al die grote Nederlandse sporters die TeamNL vormen. Daarna besefte ik pas hoe groots de Spelen waren. Ik dacht: 'ik zit er lekker in, ik ga in 1 ruk door.' Geen vakantie genomen maar gewoon doorgegaan. Daar heb ik wel een klein foutje gemaakt. Ik had het rustiger aan moeten doen om het een plekje te geven."  

De jonge sporter heeft ondertussen geleerd hoe hij ermee om moet gaan. "Als je een mooie prestatie hebt geleverd moet je je rust pakken. Nu leg ik heel bewust mijn stick weg en ook mijn hardloopschoenen raak ik niet aan. Ik ga op vakantie in de zon liggen of zoek familie en vrienden op."  

Corona 

Door de coronacrisis zijn de Spelen een jaar uitgesteld. Een voordeel voor de hockeyer die kampte met veel blessures. "Ik heb de afgelopen jaren wat kleine en grote blessures gehad, mijn schouder, knie en mijn hamstring.... Nu voel ik me hartstikke goed. Wat dat betreft is het een geluk voor mij dat de Olympische Spelen een jaar zijn uitgesteld. Ik was niet helemaal fit door de blessures maar ben nu sterker dan ooit."  

Toch heeft de coronacrisis hem ook in de weg gestaan."Vooral in het begin. Onze competitie werd gestopt. Het gekke is dat onze hoofdklasse competitie werd gezien als amateursport, we kregen niet net als voetbal de uitzondering om wel door te gaan."  

Hockeyfamilie 

De grootste supporters voor Jorrit zijn zijn familie, die allemaal hockeyen. Maar de middenvelder durft niet te zeggen van wie hij zijn talenten heeft gekregen. "Ik denk van allebei. Papa en mama hebben altijd gehockeyd (...)Mijn zusjes hockeyen ook hartstikke goed. Als ik vrij ben ga ik graag kijken. Ik ben er blij mee dat zij ook van het spelletje houden en dat is mooi om die support van thuis te krijgen."  

Ook in Rio was de familie Croon van de partij. "Het was een heel bijzondere ervaring om te zien dat ze er op de tribune bij waren. Dit jaar gaat dat helaas niet. We hebben alleen Japans publiek dus moeten we maar Oranjeshirtjes uitdelen om het gevoel te krijgen." 

Verwachtingen Tokio 

De verwachtingen voor Tokio zijn groot. In Rio de Janeiro werden de mannen vierde. "Omdat we vierde zijn geworden in Rio is de honger naar die medaille, en dan een gouden medaille, heel groot. Ik denk dat als wij op ons best zijn, wij meedoen voor goud." 

Het uitgebreide interview met Jorrit Croon is bovenaan het artikel te zien.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.