Terug

Volg Shownieuws

Hoe gaat het 13 jaar later met de cast van Zoop?

Nieuws

22 mei 2019, 09:50

Het is alweer 13 jaar geleden dat we de avonturen van de acht vrienden Sira, Mike, Elise, Moes, Taffie, Bionda, Bastiaan en Alwin in de mateloos populaire serie Zoop! op Nickelodeon konden volgen.

De tienersoap, die zich afspeelde in het Ouwehands Dierenpark, betekende het begin van een succesvolle carrière voor veel castleden. Zoop kreeg in totaal drie seizoenen die van 2004 tot 2006 te zien was. Na de serie verschenen er nog wel drie films: Zoop in Afrika (2005), Zoop in India (2006) en Zoop in Zuid-Amerika (2007).

Na het Zoop-tijdperk heeft de cast absoluut niet stil gezeten...

Juliette van Ardenne - Sira 

Juliette is inmiddels 35 jaar en na Zoop te zien in series als Onderweg naar Morgen en GTST. Vanaf 2012 tot en met 2017 speelde ze de rol van Kim in de SBS6-serie Dokter Tinus. In 2014 was ze een van de achttien deelnemers in het vijftiende seizoen van Expeditie Robinson. Vorig jaar was Juliette nog te zien in de televisieserie Smeris.

Samen met haar vriend Tim heeft ze twee kinderen: dochter Dees (3) en zoontje Kobus (11  maanden).

https://www.instagram.com/p/BxsZPzyiFTk/

Viviënne van den Assem - Elise

Viviënne is inmiddels ook 35 en gooide het na Zoop op het presenteren. Ze presenteerde onder andere MolTalk, wat ze deed met haar voormalig Zoop-collega Patrick Martens, en verschillende programma's op Nickelodeon. In 2009 deed Viviënne mee aan Wie is de Mol? in Noord-Ierland en Jordanië. Zij won het spel en kreeg een pot van 22.650 euro.

Vanaf 2016 presenteerde ze het ochtendprogramma Goedemorgen Nederland op omroep WNL. Afgelopen juni werd bekend dat de actrice en presentatrice de overstap maakt naar RTL en is nu een van de vast presentatoren van RTL Boulevard.

Afgelopen december werd Vivienne moeder van een zoontje, Guus. Ze is al tien jaar samen met Arne van Terphoven.

https://www.instagram.com/p/Bxt0Bf7igNz/

Nicolette van Dam - Bionda

De 34-jarige Nicolette is een ware duizendpoot. Na Zoop was ze onder andere te zien in Voetbalvrouwen, presenteerde het programma RTL Woonmagazine en was ze kandidaat in Dancing With The Stars. Sinds 2016 is ze aan de slag gegaan voor Talpa waar ze onder andere programma's als The Next Boy/Girl Band en Kitchen Impossible presenteerde. Binnenkort gaat ze een nieuwe dagelijkse kookshow presenteren op SBS6.

Naast haar tv-werkzaamheden runt ook nog samen met haar broer brasserie Van Dam, heeft ze een meisjescollectie in samenwerking met bekend kledingmerk en bracht ze onlangs samen met haar man Bas Smit een limited edition sneaker-collectie, waar een deel van de opbrengst naar een goed doel gaat.

Nicolette en Bas trouwden in de zomer van 2015 in het Spaanse Girona en hebben samen twee dochters: Lola-Lily (7) en Kiki-Kate (4).

https://www.instagram.com/p/BmeBFyohy-V/

Ewout Genemans - Bastiaan

Ook Ewout heeft niet stilgezeten na zijn Zoop-tijd en presenteerde onder andere programma's als Willem Wever, De BZT-Show, Sudokidz en De Museumbende. Maar naast presenteren heeft de 34-jarige krullenbol ook veel succes als producent. Samen met voormalig Zoop-collega Jon Karthaus is hij het productiebedrijf No Pictures Please begonnen en produceerde programma's als Fans! en Heibel Langs de Lijn.

Jon stapte in 2010 uit het bedrijf en Ewout ging alleen verder, waarna hij meer spraakmakende programma’s produceerde zoals: Ik Heb Het Nog Nooit Gedaan en Voetbalfans. In 2015 is No Pictures Please overgenomen en wist hiermee flink te cashen. Ewout is nog steeds algemeen directeur van het bedrijf en momenteel te zien als presentator van het programma Ewout &, waar hij diverse problemen blootlegt.

https://www.instagram.com/p/BD0qbcRBndD/?utm_source=ig_embed

Jon Karthaus - Moes

De 34-jarige Jon Karshaus merkte na zijn Zoop-avontuur dat hij meer wilde dan acteren en besloot zowel te gaan produceren én regisseren. Na zijn avontuur met Ewout richtte hij zijn eigen filmproductiebedrijf op: Johnnywood. En produceerde hij onder andere films als Homies, Bella Donna’s en Bon Bini Holland II.

Sinds 2005 heeft Jon Karthaus een relatie met voormalig GTST-actrice Carolien Karthaus-Spoor. Het stel trouwde in 2016 en kreeg in juni 2017 een zoon, Otis.

https://www.instagram.com/p/BrmGFzlFSL9/

Patrick Martens - Mike

Na Zoop was Patrick te zien in talloze grote bioscoop- en televisiehits als Hartenstraat, Gooise Vrouwen 2, Jack bestelt een broertje en Fashion Chicks en presenteerde hij voor onder andere Nickelodeon, RTL Telekids en RTL Breakfastclub.

In 2008 was hij te zien in het AVRO-programma Wie is de Mol?. Net voor de finale moest hij het spel verlaten. In 2011 was hij ook te zien in Expeditie Robinson, waar hij ook net voor de finale het spel moest verlaten. In 2017 was hij een van de deelnemers van het programma Celebrity Stand-Up en in 2018 vormde hij met Hart van Nederland-presentatrice Marlayne Sahupala een dansduo in het RTL 4 programma Dance Dance Dance.

In 2015 maakte Patrick zijn debuut als als PR-agent (Sy Spector) in de hitmusical The Bodyguard, welke hij twee jaar lang speelde in het Beatrix Theater in Utrecht. Op dit moment is hij iedere dinsdag als showbizz-, theater- en filmdeskundige te gast in RTL Koffietijd en reisde daarvoor afgelopen week nog af naar Tel Aviv om verslag te doen voor het Eurovisie Songfestival. Hoe cool?!

https://www.instagram.com/p/Bxm_B1ko3Ve/

Monique van der Werff - Taffie

Monique is inmiddels 36 jaar en niet meer werkzaam in de televisiewereld. Na Zoop speelde ze in de Nederlandse film Honeyz, maar hierna besloot Monique het over een muzikale boeg te gooien. Zo deed ze in 2007 mee met het televisieprogramma So You Wanna Be a Popstar?

Na het talentenjacht-avontuur werd het stil rondom Monique. De actrice richtte zich voornamelijk op theater en begon de stichting The White Rabbit. Hiermee maakte ze theatervoorstellingen waarmee ze het land doorreisde. Ook werkte ze als verhalenregisseur.

Na dit een lange tijd gedaan te hebben heeft ze besloten om een hele andere richting op te gaan en heeft ze besloten aan de slag gegaan als zwangerschaps- en geboortecoach. Zelf heeft ze ook een dochtertje die ze samen kreeg met acteur Erik van der Horst.

https://www.instagram.com/p/BpJ3_O-ii9q/

Erwan van Buuren - Alwin

Erwan besluit na een jaar de rol van Alwin gespeeld te hebben ZOOP te verlaten. In 2005 is hij voor het laatst te zien in de jeugdserie. De acteur verruilt zijn showbizz-bestaan voor een baan achter de schermen: de inmiddels 40-jarige Erwan werkt al jaren als cameraman.

https://www.instagram.com/p/BpTnpTMCyCS/

Het leukste is de dat de meeste acteurs nog steeds dikke vrienden zijn en elkaar regelmatig opzoeken!

https://www.instagram.com/p/Bo1RB4PiuWA/

https://www.instagram.com/p/BE60BVdoFDb/?utm_source=ig_embed

https://www.instagram.com/p/BfEuT70goRM/?utm_source=ig_embed

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.