Terug

Volg Shownieuws

Hoofdprijs voor Sari van Veenendaal: beste keepster van de wereld

Hoofdprijs voor Sari van Veenendaal: beste keepster van de wereld

Nieuws

23 sep 2019, 23:20

Sari van Veenendaal is verkozen tot beste doelvrouw van de wereld. De keepster van het Nederlands elftal kreeg tijdens het gala van wereldvoetbalbond FIFA meer stemmen dan de Chileense Christiane Endler en de Zweedse Hedvig Lindahl, die ook waren genomineerd.

Het kwam niet helemaal als een verrassing dat Van Veenendaal met de hoofdprijs aan de haal ging. Ze was deze zomer volgens een jury ook al de beste keepster van het WK in Frankrijk. Van Veenendaal ontving de prestigieuze prijs uit handen van Samuel Eto'o, de oud-spits van Kameroen. Ze bedankte haar ploeggenoten van het Nederlands elftal, Atlético Madrid en Arsenal. "Want dit is ook een teamprijs", zei ze in vloeiend Engels. "Wel vind ik het heel mooi dat er een aparte prijs voor keepsters is. Verder wil ik mijn vader, moeder en zus bedanken en mijn beste vriendin Puck."

Virgil van Dijk greep tijdens de verkiezing naast de prijzen. De ereprijs van beste voetballer van de wereld ging naar Lionel Messi. De sterspeler van FC Barcelona kreeg de meeste stemmen van de bondscoaches en aanvoerders van alle nationale ploegen. Het is de zesde keer dat hij heeft gewonnen.

Van Dijk had in de voetsporen kunnen treden van Johan Cruijff (1971, 1973, en 1974), Ruud Gullit (1987) en Marco van Basten (1989 en 1992), de drie Nederlanders die eerder als beste speler van de wereld werden onderscheiden. De aanvoerder van Oranje komt mogelijk nog in aanmerking voor de gouden bal, de prijs die het tijdschrift France Football aan hun beste speler van de wereld uitreikt.

https://www.instagram.com/p/B2xD_a7Ij6I/

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.