Terug

Volg Shownieuws

Hugo de Jonge neemt afscheid: 'Het was een voorrecht'

Nieuws

10 jan 2022, 10:30

Maandag worden de nieuwe ministers benoemd en dat betekent ook dat we afscheid nemen van Hugo de Jonge als minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Een goede reden voor de politicus om stil te staan bij de afgelopen tijd.

Vier jaar geleden werd De Jonge benoemd als minister van de afdeling. Volgens hem was dat heel eervol, maar ook een ontzettend grote opdracht. "Want er moest veel gebeuren om de zorg voor iedereen goed, betaalbaar en toegankelijk te houden, ook voor de toekomst", schrijft hij op Instagram.

Dat er niet veel later een pandemie over ze wereld zou razen, had niemand aan zien komen. "Die crisis heeft nogmaals laten zien hoe belangrijk de zorg is. En wat een geweldig toegewijde mensen er werken. Ik koester de mooie verhalen die ik op vele werkbezoeken mocht horen."

Voorrecht

De Jonge, die maandag wordt benoemd als minister van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening, is dan ook dankbaar voor de zorg. "Grote dank aan iedereen in de zorg die het verschil heeft gemaakt in het leven van degenen die aan hun zorg waren toevertrouwd. Het was een voorrecht om jullie minister te mogen zijn."

Onlangs deden de Nederlandse kappers de oproep dat alle betrokkenen bij de presentatie van het kabinet Rutte IV niet met nette geknipte kapsels op het bordes van Paleis Noordeinde zouden moeten verschijnen. Of dat ook gaat gebeuren, zie je in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.