Terug

Volg Shownieuws

Idols-winnares Raffaëla Paton voor het eerst in jaren zonder drugsgebruik op het podium

Nieuws

16 mrt 2023, 21:42

Raffaëla Paton, die in 2006 Idols won is donderdagavond te gast in het nieuwe seizoen van Better Than Ever. En daar is de oud-winnares erg openhartig over haar heftige verleden.

Martijn Krabbé (54) en Waylon (42) ontvangen in Better Than Ever verschillende oud-kandidaten en winnaars van talentenshows om te kijken hoe hun leven er nu uitziet. En dit deden ze als allereerste met Oud-winnares van Idols: Raffaëla Paton.

Idols

Raffaëla deed in 2006 mee aan Idols, waar ze veel commentaar ontving van jurylid Henkjan Smits. Volgens Henkjan was Raffaëla alles behalve professioneel. Want tijdens de opnames werd de zangeres zwanger, en de vader kende ze op dat moment nog maar vier maanden. Maar uiteindelijk won ze de finale alsnog.

Heftige tijd

Na haar Idols-avontuur nam de zangeres een duet op met Paul de Leeuw. Waarna ze haar eerste single uit zou brengen.... Maar helaas werd deze uitgesteld vanwege haar bevalling en later haar postnatale depressie.

In 2008 zagen we Raffaëla opnieuw, met de meidengroep Monroe. Maar die groep ging in 2010 alweer uit elkaar. Waardoor Raffaëla het opnieuw probeerde bij een zangwedstrijd: The Voice of Holland, Hier werd ze naar huis gestuurd door 'onprofessioneel gedrag', volgens coach Jeroen van der Boom.

Maar na haar winst in het programma: De Beste Zangers van Nederland, gaat het helemaal mis met de zangeres. Ze raakte verslaafd aan drugs en leed aan een eetstoornis.... In 'Better Than Ever' staat ze voor het eerst in jaren clean op het podium. 

Tien jaar clean

Haar laatste optreden voor ze naar een afkickkliniek ging kan de zangeres zich nog goed herinneren, zegt ze in het programma: "Ik woog 48 kilo. Ik liep het podium af en ik kreeg gewoon een aanval. Het gordijn was dichtgetrokken en ik lag daar achter gewoon half dood te gaan. Dat was mijn 'rock bottom'......... Toen ging ik voor maanden naar Thailand, dat was mijn 'rehab.'"

Inmiddels is Raffaëla tien jaar clean. "Ik denk dat dat een van m'n grote overwinningen is. Ik ben nu op mijn gelukkigst met mijn man en dochter."

(screenshot: RTL)

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.