Terug

Volg Shownieuws

Imanuelle Grives blijft nog zeker 4 weken in gevangenis Antwerpen

Nieuws

26 juli 2019, 15:46

Actrice Imanuelle Grives blijft nog zeker een maand vastzitten. Dit heeft ze vrijdagmiddag te horen gekregen van de raadkamer van Antwerpen. De 34-jarige Rotterdamse moet terug naar de gevangenis in Antwerpen waar ze zit sinds zondag.

Imanuelle werd zondag aangehouden met meer dan honderd xtc-, amfetamine- en MDMA-pillen, 20 gram cocaïne en bijna 10 gram ketamine op zak. Ook op haar logeeradres werden drugs gevonden. Ze heeft verklaard dat ze drugs verkocht als voorbereiding op een nieuwe rol.

Het zou dus gaan om een fout gelopen experiment. Volgens Robert Vuijsje, die nauw met de actrice heeft samengewerkt voor de verfilming van zijn boek ‘Alleen maar Nette Mensen’, kan het niet anders dan dat dit waar is. “Voor de verfilming van mijn boek is ze in korte tijd 20 kilo aangekomen en daarna ook weer snel 20 kilo afgevallen. En voor weer een andere tv-serie, die volgens mij de Homeless Project heet, heeft ze terwijl ze al een succesvolle actrice was heeft ze een aantal weken, ik geloof 3 weken, op straat geleefd”, vertelt hij. “En ik ken geen andere Nederlandse acteurs die zo extreem zijn in hoe ze zich voorbereiden.”

Haar management zegt dat de uitspraak een grote teleurstelling voor Imanuelle en haar familie is. "Dit betekent dat zij vooralsnog niet naar huis mag om zich in Nederland voor te bereiden op de rechtszaak." In de verklaring van het management staat verder dat Imanuelle "begrijpt dat veel mensen zich zorgen maken over hoe het met haar gaat en dat er veel vragen zijn over haar situatie. Ze beseft dat ze professionele hulp moet zoeken om te kijken hoe het kan dat ze in deze situatie is beland."

Het OM meldt dat het gerechtelijk onderzoek wordt voortgezet. Eerder zei een woordvoerder dat haar verklaring over de voorbereiding op een nieuwe rol "een heel dubbel verhaal" is. "Het blijven strafbare feiten". In een verklaring van het OM staat dat zij "aangehouden blijft op verdenking van mededaderschap in de handel van verdovende middelen/psychotrope stoffen".

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network. Alle rechten voorbehouden. Geen tekst- en datamining.