Terug

Volg Shownieuws

Ingrijpend nieuws voor Jeroen Pauw: 'Heftig'

Nieuws

Gisteren, 19:31

Presentator Jeroen Pauw mag nu dan wel een gloednieuw programma presenteren (zie video), maar dat betekent niet dat zijn tv-carrière nu helemaal van een leien dakje gaat. Hij krijgt namelijk een flinke klap te verduren: de stekker gaat uit zijn tv-productiebedrijf TVBV, wat voor hem en de medewerkers van het bedrijf "heftig" is, meldt De Telegraaf.

Het productiebedrijf van Jeroen en Peter Adrichem zou binnenkort zijn 25ste verjaardag vieren, maar woensdag is er besloten om de stekker uit TVBV te trekken. Het productiehuis is gespecialiseerd in talkshows en produceerde onder andere bekende titels als Pauw, HLF8, Jinek, Op1 en 5 Jaar Later. Al deze programma's bestaan inmiddels ook niet meer.

Tv-autoriteit en voormalig SBS 6-programmadirecteur Tina Nijkamp vindt het best wel heftig, zegt ze bij De Telegraaf. "Het bedrijf verloor afgelopen jaar beide dagelijkse programma’s (HLF8 en Op1) en daarmee een enorme omzet. Heftig nieuws voor Jeroen Pauw", zegt ze. Tina vindt het vervelend voor Jeroen, die nog altijd het boegbeeld was van TVBV.

We realiseren ons dat dit besluit ingrijpend is voor een aantal van onze collega's.

Banijay-baas Peter Lubbers

'Zorgvuldige overweging'

Moederbedrijf Banijay Benelux heeft na een "zorgvuldige overweging" besloten om te stoppen met TVBV. "Dit besluit is genomen op basis van bedrijfseconomische overwegingen, ingegeven door veranderende marktomstandigheden die de continuïteit van het bedrijf onder druk hebben gezet", aldus een woordvoerder. "Wat de noodzaak voor deze beslissing verder heeft versterkt," vertelt de woordvoerder verder, "is dat steeds meer journalistieke programma’s door de publieke omroepen zelf geproduceerd" (zie onderstaande video).

Peter Lubbers, de baas van Banijay, zegt: "De investeringen om de bedrijfsvoering van TVBV voort te zetten zijn te groot en het bijbehorende risico te hoog. We realiseren ons dat dit besluit ingrijpend is voor een aantal van onze collega’s." Ze willen hun uiterste best doen "om zo goed mogelijk voor ons personeel te zorgen en waar mogelijk onderzoeken we de opties om collega’s te herplaatsen binnen onze andere productiebedrijven."

Hij benadrukt ook hoe "ongelooflijk trots" het bedrijf is op de rijke historie "en de impact die TVBV 24 jaar heeft gehad op de Nederlandse mediawereld." Daar bedankt hij alle TVBV'ers voor.

Hélène lovend over Omroep Max-presentatrice: 'Ik vind Carrie ten Napel top!'
2:52
Hélène lovend over Omroep Max-presentatrice: 'Ik vind Carrie ten Napel top!'

Foto header: Edwin Smulders

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.