Terug

Volg Shownieuws

Italiaanse actrice Monica Vitti overleden

Italiaanse actrice Monica Vitti overleden

Nieuws

2 feb 2022, 14:52

De Italiaanse actrice Monica Vitti is op 90-jarige leeftijd overleden. In haar loopbaan in de jaren 50, 60 en 70 werd ze in binnen- en buitenland beroemd, vooral door haar rollen in films van de Italiaanse regisseur Michelangelo Antonioni (1912-2007).

De eind 1931 in Rome als Maria Luisa Ceciarelli geboren actrice had zich mede door gezondheidsproblemen bijna 20 jaar geleden uit het openbare leven teruggetrokken. Een van haar laatste optredens was volgens persbureau ANSA bij de uitreiking van de 'Italiaanse Oscars', de filmprijzen David di Donatello in 2001. Vitti won vijf keer zo'n prijs, naast vele andere onderscheidingen.

Ze begon als tiener als actrice in theatergezelschapjes en kreeg bijrolletjes in onder meer tv-series. Ze werkte ook in een theatergroep van Antonioni. Met zijn film L'avventura in 1960 ontpopte ze zich tot filmster. Ze speelde ook in onder meer Antonioni's films La Notte en Il Deserto Rosso. Er volgden vele andere rollen in tal van films waarin ze rollen speelde naast onder anderen Marcello Mastroianni, Alain Delon, Richard Harris, Michael Caine, Dirk Bogarde en Claudia Cardinale.

Ze is getrouwd geweest met de Italiaanse acteur, regisseur en zanger Alberto Sordi en met regisseur Roberto Russo.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.