Terug

Volg Shownieuws

James Bond-pistool Sean Connery verkocht voor 250.000 dollar

James Bond-pistool Sean Connery verkocht voor 250.000 dollar

Nieuws

4 dec 2020, 07:48

Een van de pistolen die Sean Connery tijdens zijn eerste optreden als de Britse geheim agent James Bond gebruikte, is in de Verenigde Staten voor een dik bedrag verkocht. Het pistool, een Walther PP, ging voor ruim 200.000 euro onder de hamer. Connery was te zien met het wapen in de film Dr. No uit 1962. Dit meldt het veilinghuis Julien's Auctions.

Het is niet bekend wie het 'beroemde' wapen heeft gekocht. Het veilinghuis bracht het stuk onder de aandacht bij geïnteresseerde kopers door een foto van Connery in zijn rol als 007 bij het pistool in de catalogus te plaatsen.

De Schotse acteur stierf 31 oktober op 90-jarige leeftijd op de Bahama's, waar hij al geruime tijd woonde. Volgens Bond-fans is Connery, die als eerste acteur gestalte gaf aan het karakter James Bond, nog altijd de beste vertolker van 007. Hij speelde tussen 1962 en 1983 zeven keer de Britse geheim agent.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.