Terug

Volg Shownieuws

Jamie Foxx: 'hoofdrol' in Soul komt op het juiste moment

Jamie Foxx: 'hoofdrol' in Soul komt op het juiste moment

Nieuws

17 dec 2020, 12:00

Jamie Foxx vindt het "geweldig" dat hij als eerste Afro-Amerikaan zijn stem leent aan de hoofdpersoon in een Pixar-film van Disney. Volgens de 53-jarige acteur kan de timing niet beter vanwege de opleving van de Black Lives Matter-beweging dit jaar.

"We hebben met zoveel uitdagingen te maken gehad", zei Foxx donderdagavond in de Australische tv-show The Project over de animatiefilm Soul. "Het is mooi om zoiets positiefs te hebben in een tijd waarin we zulke vreselijke dingen meemaken." Dat hij precies in dit veelbewogen jaar als eerste Afro-Amerikaan de stem van hoofdpersoon Joe mocht inspreken, komt volgens hem op het juiste moment. "We moesten er iets fantastisch van maken en ik geloof dat dat gelukt is. Ik ben heel blij dat ik er onderdeel van mag uitmaken", aldus de 53-jarige Foxx.

In de film vertolkt Jamie de stem van muziekleraar Joe Gardner, die ervan droomt om jazzmuzikant te worden. Vlak voor hij zijn eerste grote optreden heeft, krijgt hij een ongeluk waardoor zijn ziel wordt gescheiden van zijn lichaam. Hij komt in een tussenwereld terecht en moet terug zien te keren naar de aarde voor het te laat is. Ook Tina Fey spreekt een van de stemmen in. In de Nederlandse versie van Soul zijn onder meer Kenny B, Jacqueline Govaerts, Glennis Grace en Ryanne van Dorst te horen.

Soul is niet in de bioscopen te zien, maar Disney brengt de nieuwe animatiefilm van de makers van megahits Up en Inside Out op 25 december uit via de streamingdienst Disney+.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.