Terug

Volg Shownieuws

Jan de Hoop is 'flink in de war'

Nieuws

2 juni 2022, 09:11

Jan de Hoop is "de hele week flink in de war geweest", zegt hij in een interview met RTL Nieuws. De 67-jarige De Hoop presenteerde donderdag voor de allerlaatste keer het RTL Ontbijtnieuws, iets dat hij 33 jaar lang deed. Aanvankelijk zou de presentator al eind vorig jaar met pensioen gaan, maar hij plakte er nog een paar maanden aan vast.

"Die studio is mijn tweede woonkamer, de collega's mijn familie", aldus De Hoop. "Het programma ligt in goede handen bij mijn opvolger, Robbie Kammeijer, dat weet ik zeker, maar dat ik niet meer terugkom in die studio, ik vind het niet te bevatten."

Het vroege opstaan viel de presentator steeds zwaarder, ondanks dat hij naar eigen zeggen "een ochtendmens" is. "Maar jóh, die wekker: elke dag, vreselijk. Op een gegeven moment zei Coen, mijn man: 'Je gaat er steeds slechter uitzien'. En hij had gelijk: ik was lijkbleek joh. Toen dacht ik: dit is niet goed, Jan."

De Hoop blijft nog iedere zaterdag muziek draaien bij Omroep Gelderland. Samen met zijn man geeft hij presentatietrainingen. Op de planning staan nu vooral reizen en tripjes, zoals een vakantie naar Barcelona, en uitslapen. "Een beetje pensioen tussen het werken door."

Paniekaanval

De presentator vertelde eerder nog openhartig over een paniekaanval die hij kreeg van zijn afscheid. In de video boven dit artikel vertelt Jan het verhaal...

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.