Terug

Volg Shownieuws

Jan Kooijman reageert op grote kritiek

Nieuws

5 sep 2023, 15:57

Jan Kooijman maakt zich niet druk om de reacties op zijn debuut als musicalacteur in de musical Pretty Woman, die later deze maand van start gaat. Dat vertelde hij aan Shownieuws (zie video) en het ANP bij de presentatie van hem als hoofdrolspeler.

"Nee want dat is eigenlijk mijn hele carrière al een feit", zegt hij over kritiek die hij te verduren krijgt. "Ik maak mijn eigen keuzes en sta daarachter, omdat ik heel goed weet waarom ik ze maak. Inherent aan mijn vakgebied is dat er altijd mensen zijn die daar iets van vinden. En dat is al zo sinds ik achttien ben", zegt Jan. "En ik heb nog steeds werk, dus kennelijk is er iets dat wel aardig gaat."

De acteur probeert kritiek zoveel mogelijk naast zich neer te leggen, zegt Jan terwijl hij midden in de voorbereidingen zit op zijn eerste musicalrol. "Want we zitten echt in een snelkookpan en het is niet de bedoeling dat die deksel eraf schiet. Dus als er extern te veel afleiding is, is dat niet goed voor het proces en niet goed voor de voorstelling."

Tekst gaat verder onder de video.

Perspresentatie Pretty Woman
1:23
Perspresentatie Pretty Woman

Advies voor tegenspeler

De musicalversie van Pretty Woman is vanaf 21 september te zien in Utrecht en tegenspeler van Kooijman is Shanna Slaap, in haar eerste hoofdrol. Maar advies voor de aandacht en status als BN'er die er gaat komen heeft ze niet nodig, volgens Jan. "Shanna heeft heel weinig advies nodig van mij, want ze is heel slim en getalenteerd en ze kan relativeren, wat voor heel veel mensen in dit vak soms best moeilijk is."

Als hij al een advies zou geven aan haar, zou het zijn om dicht bij zichzelf en vriendelijk te blijven. "Maar ik denk dat dat een advies zou zijn aan iedereen die in dit vak start", zegt hij, of zelfs in de wereld in het algemeen. "Ik vind dat soms onderbelicht, dat we in een wereld beland zijn waarin we elkaar kaderen in hokjes. Maar dan zouden we ook hokjes mogen verzinnen waarin het gaat over empathie, vriendelijkheid en medeleven."

Jan Kooijman 'zenuwachtig' tijdens tv-optreden musicaldebuut
1:21
Jan Kooijman 'zenuwachtig' tijdens tv-optreden musicaldebuut

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.