Terug

Volg Shownieuws

Jan Kooijman speelt kapper in balletfamiliefilm Coppelia

Jan Kooijman speelt kapper in balletfamiliefilm Coppelia

Nieuws

3 juli 2019, 16:35

Acteur en danser Jan Kooijman heeft een rol gekregen in de nieuwe familiefilm Coppelia. In de familiefilm waarin ballet en animatie worden gecombineerd, vertolkt Jan de rol van kapper.

Jan gaat samenwerken met sterdanseressen van Het Nationale Ballet Igone de Jongh en Michaela DePrince. De Britse ballet- en televisiester Darcey Bussell, in zijn land erg bekend van een danswedstrijd op televisie, heeft ook een aandeel in de film.

In het moderne sprookje Coppelia wordt de prille liefde tussen Zwaantje en Frans bedreigd door de wonderschone Coppelia. Zij is de schepping van dr. Coppelius, een plastisch chirurg, die in zijn 'schoonheidssalon' karaktereigenschappen van mensen steelt.

Ted Brandsen, directeur van Het Nationale Ballet, maakte volgens zijn woordvoerder de choreografie voor de film, die 2020 in de bioscoop moet komen. Brandsen bewerkte in 2008 al een 19e-eeuws ballet naar het verhaal Coppelia van de Duitse schrijver Ernst Hoffmann. Hij gaf ook een moderne invulling aan het verhaal zelf.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.