Terug

Volg Shownieuws

Jandino Asporaat maakt film met zwarte held: Blackstar

Nieuws

26 mrt 2022, 10:50

De broers Jandino en Kenneth Asporaat werken aan een animatiefilm over een zwarte held, Blackstar. Het is volgens de makers de eerste Europese superheldenfilm met een zwart hoofdpersonage. Blackstar moet in 2025 in de bioscopen te zien zijn. Dat heeft Het Huis van Asporaat, het productiehuis van de broers, zaterdag bekendgemaakt.

Blackstar vertelt het verhaal van de onbezonnen Prince (11) en zijn rebelse zus Aisha (13) die onbedoeld de superkrachten van hun grootouders erven. Ze ontdekken dat ze afstammen van de planeet Blackstar en moeten gedwongen de strijd aan met Atorn Victus, die wraak wil nemen op de bewoners van Blackstar die hem zijn superkracht afnamen. Opeens ligt de balans tussen goed en kwaad in de handen van twee Rotterdamse kinderen.

Naast de animatiefilm verschijnt in 2024 de eerste editie van het gelijknamige stripboek over Blackstar. De broers Asporaat werken samen met animatiestudio's Klomp! uit Rotterdam en het Haagse Anikey Studios van filmmaker Albert 't Hooft. Anikey maakte onder meer de bioscoopfilm Trippel Trappel. Het is nog niet bekend welke acteurs de hoofdrollen gaan inspreken.

Superkrachten

"Net als veel kinderen droomde ik van het hebben van superkrachten", vertelt Jandino Asporaat. "Alles kunnen doen wat je je maar kan inbeelden. Inmiddels ben ik heel veel jaartjes ouder, maar ben ik nooit gestopt met geloven. Toen ik hoorde dat wij de eerste Europese superheldenanimatie met een zwart hoofdpersonage mochten maken heb ik letterlijk gevlogen."

Kenneth Asporaat is behalve producent en schrijver van het script ook de auteur van het stripboek. Het stripboek wordt uitgegeven door Rose Stories, bekend van het journalistieke kookboek Melk & Dadels en Bedtime Stories. "De noodzaak om nieuwe helden te creëren en andere verhalen te vertellen is immens groot", stelt Kenneth Asporaat. "Waar het om gaat is representatie in alle lagen van de samenleving. Blackstar is voor die kleine jongen en dat kleine meisje die elke dag in de spiegel kijken en zich een superheld mogen voelen."

Jandino en zijn vrouw Shirley werden in december de trotse ouders van een derde kindje. Shownieuws sprak onlangs nog met de kersverse vader over de geboorte van de jongste Asporaat-telg. Dat zie je in bovenstaande video.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.