Terug

Volg Shownieuws

Jandino weigert medewerking aan protestshow

Nieuws

15 jan 2022, 09:00

Jandino Asporaat is gevraagd om dit weekend in het theater op te treden. Veel theaters en andere cultuurinstellingen zijn klaar met de coronaregels en willen laten zien toch veilig shows te kunnen geven. Jandino weigert hier aan mee te werken om deze reden...

"Ik ben vandaag gebeld met de vraag of ik bereid was om zaterdag op te treden", schrijft de comedian op Instagram. "We gaan als protest het theater 1 dag open gooien, wel hanteren we de QR code, zeiden ze."

"Sorry, maar ik heb ze vriendelijk bedankt", zegt Jandino vervolgens. "Hoe graag ik ook zou willen optreden en mijn publiek bedienen en hoezeer ik het ook waardeer dat sommige theaters eindelijk beginnen in te zien dat het zo niet langer gaat en hun stem laten horen..."

De reden

Jandino wil de theaters niet helpen zolang er ook een QR-code gecheckt wordt. "Protesteren, maar wel de QR hanteren is voor mij een rare schijnbeweging. Maar goed, iedereen moet doen wat in hun hart goed voelt."

Hij denkt dat het hanteren van de QR-code, waarmee wordt gecheckt of je bent getest, gevaccineerd of hersteld van corona, alleen maar gevaarlijker is voor de gezondheid. "Voor mij is het schijnveiligheid, zorgt voor alleen meer besmettingen, frustraties en verharding in de samenleving." "Ik wens alle mensen die op welke manier gaan demonstreren, sterkte, kalmte, maar vooral wijsheid toe. Met liefde en respect voor iedereen", sluit hij af.

'Ernstig zieke vrouw moet naar theater kunnen'

Eerder zei Jandino al dat hij vindt dat iedereen naar zijn shows moet kunnen. Hij wil niet optreden zolang bijvoorbeeld ernstig zieke mensen met een laag immuunsysteem niet in een volle zaal naar hem mogen kijken. "Ik kreeg een brief van een dame, waarin stond: 'Lieve Jandino, ik heb kanker en ga op dit moment door een zware chemokuur. Al zou ik het willen, ik zou dat vaccin niet kunnen nemen. Mijn immuunsysteem is te laag en ik krijg ook geen QR-code.'"

"'Mijn leven is al zwaar, moet ik echt elke keer wanneer ik iets leuks wil doen om het leven nog dragelijk te maken, zo’n stok in mijn neus doen? Is dit dan mijn toekomst?' Haar brief raakte mij tot in mijn kern en ik besloot: ik kan hier niet aan meewerken", aldus Jandino.

Jandino en zijn vrouw Shirley werden in december de trotse ouders van een derde kindje. Shownieuws sprak onlangs nog met de kersverse vader over de geboorte van de jongste Asporaat-telg. Dat zie je in bovenstaande video.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.