Terug

Volg Shownieuws

Jelka van Houten reageert op stortvloed reacties genderneutrale opvoeding

Jelka van Houten reageert op stortvloed reacties genderneutrale opvoeding

Nieuws

9 sep 2020, 18:21

Jelka van Houten is in blijde verwachting van haar kindje met Henry van Loon. Ze verklapt eerder aan Shownieuws dat ze haar kind genderneutraal wil opvoeden. Nu geeft ze meer uitleg over haar opmerking.

Dolblij vertelt Jelka begin deze week aan Shownieuws hoe ze het voor zich ziet: “Nou het maakt niet eens wat het wordt, want genderneutraal wordt het sowieso. Ik heb een hele voorstelling gemaakt, dus we gaan enorm genderneutraal opvoeden.”, zo is ook in de bovenstaande video te zien. Op Instagram gaat Jelka nog een stapje verder. Ze schrijft wat het woord 'genderneutraal' voor haar inhoud.

"Wat het niet betekent: Kinderen mogen alleen maar met grijze blokken spelen, roze en blauwe dingen zijn strikt verboden, kinderen worden opgevoed om zelf non-binair te moeten zijn. Wat het wel kan betekenen: kinderen krijgen de vrijheid om bijvoorbeeld te spelen met speelgoed dat ze willen. Kinderen krijgen de vrijheid om zelf hun kleding te kiezen."

Ze staat flink te kijken van de reacties die ze gekregen heeft. "Sowieso roept het woord 'genderneutraal' enorm veel weerstand op, maakt eigenlijk niet eens uit wat er na het woord komt te staan. Het is een aantal jaar geleden ook gekroond tot meest irritante woord van het jaar (oprecht, ik haat dit land soms). Een term waarbij mensen iets minder hard gaan huilen is gendervrij."

https://www.instagram.com/p/CE6hJBsnvLw/

Reactie Henry

Eerder deze week geeft ook toekomstige papa Henry van Loon zijn reactie. "Hahahaha, ons kind mag zelf bepalen of het een jurk aan wil", begint hij zijn bericht. "Of het een roze jas of een blauwe trui aan wil, of op ballet of voetbal wil, that’s all. Zo ben ik zelf overigens ook opgevoed. Maar aangezien mensen hier al van gaan steigeren, ik besef me dat ik me over een aantal zaken nooit heb uitgesproken. Bij deze: Ik ben tegen zwarte Piet, ik ben pro LGBTQ, ik ben tegen racisme, ik ben mij bewust van mijn white privilege en ik ben een feminist. Nou, als je nu denkt: “Nu vind ik Henry niet meer leuk.” Mooi, breng je kaartjes voor de show maar terug, alles is uitverkocht namelijk en dan kan ik er andere mensen blij mee maken."

https://www.instagram.com/p/CE41GNiMFoY/

Hilarische aankondiging

Jelka en Henry hebben de bekendmaking van hun toekomstige baby op hilarische wijze naar buiten gebracht. De actrice deelt eerder een video op haar Instagram, waar Henry het over haar figuur heeft, maar uiteindelijk verklapt ze: "Ik ben gewoon zwanger!" Het fragment is hieronder terug te zien.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.