Terug

Volg Shownieuws

Jelle Brandt Corstius 'kwaad en verdrietig' na zien Gijs van Dam in Pauw

Jelle Brandt Corstius 'kwaad en verdrietig' na zien Gijs van Dam in Pauw

Nieuws

31 okt 2017, 14:43

Jelle Brandt Corstius heeft gereageerd op de uitzending van Pauw maandagavond, waar tv-producent Gijs van Dam ontkent Corstius seksueel te hebben misbruikt. ''Het was onwerkelijk om een van de meest traumatische gebeurtenissen gereduceerd te zien tot een potje gezelligheid,'' schrijft hij op Twitter.

Corstius is kwaad, maar vooral verdrietig. ''De reden waarom ik dit verhaal vertelde, was om ook andere slachtoffers aan te sporen om eindelijk hun verhaal te vertellen, en hopelijk ook aangifte te doen. Om ze te steunen. De uitzending van gisteren was echter allesbehalve steunend. Niet voor mij, en niet voor al die andere slachtoffers,'' vervolgt hij.

Ook laat Corstius in de verklaring weten dat een aangifte in de maak is.

Advocaat Nico Meijering meldt namens hem dat een aangifte tegen Van Dam - in een persverklaring als Van D. aangeduid - in voorbereiding is. Het optreden van Van D. heeft volgens de advocaat Brandt Corstius gesterkt in zijn voornemen de aangifte door te zetten. Vanwege het verzamelen en verwerken van bewijs ,,vereist deze aangifte tijd en zorgvuldigheid", stelt Meijering. ,,Jelle Brandt Corstius ziet in het optreden van Van D. en zijn raadsman de bevestiging van de moeilijke positie waarin hij en andere slachtoffers van seksueel misbruik vaak verkeren."

https://twitter.com/jellebc/status/925261115793248256

Van Dam erkende dat hij seks met Brandt Corstius heeft gehad, maar dat er geen sprake was van dwang. Van Dam ontkent dat hij Brandt Corstius drugs heeft toegediend. „Ik ben standrechtelijk geëxecuteerd zonder enig vorm van proces op basis van een gelogen verhaal”, zei Van Dam.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.