Terug

Volg Shownieuws

Jelle Brandt Corstius reageert op keiharde woorden Gijs van Dam

Nieuws

2 mei 2018, 18:05

Gijs van Dam heeft woensdag op Radio 1 keihard uitgehaald naar Jelle Brandt Corstius. Jelle beweert en blijft volhouden dat hij in het begin van zijn televisie-carrière toen hij stage liep, seksueel is misbruikt door de tv-producent. Sinds de beschuldigingen staat het leven van Van Dam op zijn kop. "Google mijn naam. Dan zie je dat dit nooit meer weggaat.(...)Mijn leven zal nooit meer hetzelfde zijn, dat is heel treurig.(...)Voor mij is er een dader en een slachtoffer. En dat slachtoffer ben ik". Volgens hem is Jelle "knettergek".

Brandt Corstius heeft inmiddels uitgebreid gereageerd en laat op Twitter weten: "Sinds de heer Van Dam zelf ervoor koos in de publiciteit de treden bij het programma Pauw, ben ik in de luwte gebleven. Ik had in mijn ingezonden stuk in Trouw immers bewust geen naam genoemd omdat het er mij om ging aan de kaak te stellen dat het velen juist ontzettend lastig is om zich te uiten in de #metoo-kwestie.(...) Van Dam profileert zich overal als slachtoffer, terwijl hij er zelf voor heeft gekozen om in de publiciteit te treden. Zijn naam is tot aan de uitzending van Pauw niet een keer genoemd, niet in het nieuws en niet op de sociale media."

Jelle deed vorig jaar oktober in Trouw zijn verhaal: "In het prille begin van mijn televisiecarrière ben ik tijdens mijn werk gedrogeerd, en gedwongen tot orale seks, wat 'verkrachting is'(...)Toen hij mij ook anaal wilde verkrachten nam een overlevingsinstinct het over en ben ik naar buiten gevlucht."

Van Dam heeft aangifte gedaan wegens smaad en laster en Brandt Corstius aangifte van verkrachting.

https://twitter.com/jellebc/status/991636982857109506

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.