Terug

Volg Shownieuws

Jelle Brandt Corstius zet procedure tegen Gijs van Dam stop

Nieuws

14 nov 2018, 18:30

Jelle Brandt Corstius spant geen zaak aan tegen het Openbaar Ministerie om hem te laten dwingen Gijs van Dam alsnog te vervolgen. Aan RTL Boulevard laat zijn advcoaat Nico Meijering weten dat de zogenoemde Artikel 12-procedure er niet gaat komen.

In november 2017 deed Jelle Brandt Corstius aangifte van verkrachting door Gijs van Dam.Tv-maker en publicist Brandt Corstius schreef destijds in Trouw dat hij in het begin van zijn tv-carrière is gedrogeerd en gedwongen tot orale seks.

Eerder gaf Van Dam zelf zegt “geschokt” te zijn. “Brandt Corstius heeft een anoniem stuk geschreven en vervolgens vóór publicatie actief mensen gebeld en mijn naam genoemd, zo blijkt uit het politieverhoor.” Van Dam zat wekenlang ondergedoken, kreeg paniekaanvallen en zag zelfmoord als enige oplossing. Hij moet “helemaal opnieuw beginnen” zijn bedrijf op te bouwen en zegt nooit meer de oude te worden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.