Terug

Volg Shownieuws

Jeroen van der Boom: vrienden zien me nu op tv zoals ze me kennen

Nieuws

26 feb 2022, 09:24

Volgens Jeroen van der Boom zien zijn vrienden hem in het nieuwe programma Hazes Is De Basis en in het nieuwe seizoen van Hoge Bomen "als Jeroen" en niet als "de presentator", zegt hij tegen het ANP. "Vrienden zien mij nu zoals ze me kennen, zoals ik thuis ben. Ik denk niet na over hoe ik moet doen, ik praat meer vanuit mijn hart." Beide programma's zijn vanaf zaterdag bij SBS6 te zien.

In Hazes is de Basis laten meer dan twintig artiesten, van Kris Kross tot Tino Martin, hun eigentijdse versie van Hazes' muziek horen. Zowel Van der Boom als Rachel Hazes, die het programma heeft bedacht, weet niet welke versies de artiesten hebben gemaakt. Pas in het programma krijgen zij die te horen. "Ik heb ervoor gekozen om samen met haar de nummers pas voor het eerst te horen wanneer het publiek dat ook doet. Dat maakt het bijzonder en echt."

Opnieuw ziet Van der Boom dat muziek verbindt en emoties losmaakt. "Met Hoge Bomen ook, het is zoals het is. Het is echt eerlijk, dat is echt leuk." In dat programma bespreekt Van der Boom het leven van verscheidene gasten aan de hand van foto's, fragmenten, verhalen en een eigen lied dat hij voor de desbetreffende persoon zingt. Hij is zichzelf, "al helemaal aan de piano."

Oeuvre

In het programma komen vaak veel emoties naar boven bij zijn gasten. Waarom, weet Van der Boom niet precies. "Mensen voelen zich op hun gemak, denk ik." Het nieuwe seizoen wordt misschien wel emotioneler dan andere seizoenen, zegt de zanger. Niet dat dat zijn intentie is, maar misschien heeft het ook te maken met het jaar waarin we nu zitten, legt hij uit. Zo ontvangt Jeroen zaterdag Frans Bauer, met zijn vrouw Mariska. "Zij heeft nog maar een paar weken terug een herseninfarct gehad. Je kunt je wel voorstellen dat dat emotioneel wordt."

Bauer was al voordat dat gebeurde benaderd door Van der Boom. "Ik had hem gevraagd vanwege zijn oeuvre." Ook tijdens het gesprek met de cabaretier Najib Amhali komt "veel van vroeger" naar boven, vertelt Van der Boom. "Dat was niet de bedoeling, maar het gebeurde. Elk programma met een unieke Hoge Boom brengt iets anders."

Beide programma's zijn dezelfde avond op de zender te zien. "Het is wel veel Jeroen hè?", lacht hij. "Ik heb er zelf niet voor gekozen. Maar de programma's sluiten goed op elkaar aan en ik doe vaak muziekprogramma's op SBS." Hij benadrukt niet een hoofdrol te spelen in de programma's. "Bij Hazes Is De Basis stel ik anderen op hun gemak. Bij Hoge Bomen gaat het om de gast waarmee ik een mooi gesprek heb."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.