Terug

Volg Shownieuws

Jetteke en Lieke van Lexmond: 'Capitool-rel komt door Mars'

Jetteke en Lieke van Lexmond: 'Capitool-rel komt door Mars'

Nieuws

8 jan 2021, 16:55

Lieke van Lexmond en haar zus Jetteke hebben de rellen in het Capitool in Washington wel aan zien komen. Dit zeggen ze in de Vijf Uur Show.

De zusjes Van Lexmond verdiepen zich al een tijdje in de maankalender. Zo leven ze zelf ook naar de stand van de maan. In het programma leggen ze uit waarom dat een goed idee is. "We zijn hier op aarde en er zijn ongelooflijk veel planeten. Die bewegen ook en hebben allemaal een eigen energie hier op aarde. Het klinkt in het begin heel zweverig, maar het is eigenlijk juist boerenwijsheid. Want des te meer je erin gaat verdiepen, des te meer je voelt dat het onontkomelijk en bijna natuurkunde en wetenschap is."

Daarom was ook al te zien dat er iets heel geks zou gaan gebeuren. "Gisteren verplaatste Mars zich naar Stier en dat is toch echt wel een pittige transitie. Dan zie je zoiets als gisteren op het nieuws. Dat komt voor ons gek genoeg ook wel als een shock, maar als je het combineert met de transitie van de planeet denk je: oké, dit verbaast me ook eigenlijk niets."

'Maanzusjes' De 'Maanzusjes' Lieke en Jetteke lanceerden zelf al een Moon Calendar, een kalender die niet maanden of dagen noteert maar de cyclus van de maan. De twee geloven heilig in de invloed van de stand van de sterren en de maan op het menselijk gestel.

De zusjes vertelden dit weekend in de Telegraaf dat zij tijdens hun reizen hebben kennisgemaakt met gemeenschappen die leefden volgens de stand van de maan. "Maar we dachten dat het iets van vroeger was", zegt Lieke in de krant. "Naïef eigenlijk, want de cyclus van de maan verandert niet." Daarmee bedoelen ze de 28 of 29 dagen durende cyclus van de maan, die langs twaalf sterrenbeelden gaat.

De Moon Calender helpt volgens Lieke en Jetteke de gebruiker om het leven zo in te plannen dat je de kracht van de maan in je voordeel kunt gebruiken. "Elk sterrenbeeld oefent een bepaalde invloed uit op je lichaam en geest. Zo zijn er dagen waarop je beter niet naar de tandarts kunt gaan omdat je mond dan extra gevoelig is, of dagen waarop je het beste een zakelijke afspraak kunt inplannen", aldus Lieke.

Zelf zijn ze in ieder geval heel bewust van de stand van de sterren en de maan. " Als ze in Schorpioen staat, ga ik bijvoorbeeld geen feest geven", zegt Lieke. Dan voelt ze zich namelijk uit balans, emotioneler en geprikkelder. "Ik plan dan liever geen grote dingen. Zo zijn er verschillende dingen waar ik rekening mee houd. Naar de tandarts ga ik niet als de maan in Stier staat en mijn haren verf ik juist wél in Leeuw."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.