Terug

Volg Shownieuws

'Alle locaties uit Harry Potter-reeks verzonnen, op één na'

Nieuws

9 juli 2022, 19:37

Joanne Rowling, die de wereldberoemde Harry Potter-reeks schreef onder de naam J.K. Rowling, heeft een paar speculaties over haar boeken de wereld uit geholpen. Zo stelt ze via Twitter dat alle locaties uit de Harry Potter-reeks door haarzelf bedacht zijn, op één na: het huis waar Harry's oom, tante en neefje wonen en Harry is opgegroeid. Dat lijkt erg op een huis waar ze vroeger woonde. "Ik heb medelijden met de toeristenbureaus door dit te zeggen."

Ze reageert met haar bericht op een tweet waarin wordt beweerd dat de Victoria St. in Edinburgh (Schotland) de inspiratiebron zou zijn geweest voor de Wegisweg (Diagon Alley) uit haar boeken. Op de Wegisweg halen de tovenaarsleerling Harry Potter en zijn vrienden onder meer hun ingrediënten voor toverdranken, toverstokken en uilen. "Geen echte straat heeft de Wegisweg geïnspireerd, ben ik bang. Het kwam gewoon uit mijn hoofd!"

Ook reageert ze op een fan die vraagt of de namen uit de boeken zijn gebaseerd op een bepaalde begraafplaats in Edinburgh, de stad waar de schrijfster zelf woont. Dat had de twitteraar gehoord tijdens een Harry Potter-tour. "Ik ben bang van niet", zegt de schrijfster ook daarover, "maar ik ken het kerkhof waar je het over hebt". Een van haar kinderen was met een vriend, zonder dat ze het wist, op een "Potter-wandeltocht" gegaan "om te lachen". "Ze kwamen thuis met een heleboel informatie die nieuw voor mij was."

Eind vorig jaar vond er een reünie van de Harry Potter-cast plaats. In de video boven dit artikel zie je hoe dat eraan toe ging.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.