Terug

Volg Shownieuws

Joaquin 'Joker' Phoenix was bijna Batman geworden

Joaquin 'Joker' Phoenix was bijna Batman geworden

Nieuws

17 apr 2020, 23:30

Het had niet veel gescheeld of Joaquin Phoenix was op het witte doek van superheld naar superschurk gegaan. In de nieuwste editie van Empire Magazine vertelt regisseur Darren Aronofsky namelijk dat hij Joaquin graag de rol van Batman had willen laten spelen in de film die hij begin jaren 2000 aan het maken was.

"De studio wilde graag Freddie Prinze Jr en ik wilde Joaquin Phoenix", blikt Aronofsky terug. "Ik dacht toen 'oh oh, we zijn eigenlijk twee hele verschillende films aan het maken nu.' Het was een andere tijd. De Batman die ik voor ogen had was zeker anders dan de versie die ze uiteindelijk hebben gemaakt."

Aronofsky's versie van The Caped Crusader kwam er uiteindelijk nooit. Christopher Nolan nam het stokje over en maakte uiteindelijk de iconische trilogie met Christian Bale als Batman en onder meer Heath Ledger als zijn aartsvijand Joker.

Joaquin speelde vorig jaar als Batmans aartsvijand Joker in zijn eigen film een van de meest iconische rollen uit zijn carrière. Hij werd er dan ook rijkelijk voor beloond met onder meer een Oscar.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.