Terug

Volg Shownieuws

Joe Exotic vraagt president Biden om ook vrijgelaten te worden

Joe Exotic vraagt president Biden om ook vrijgelaten te worden

Nieuws

10 dec 2022, 17:21

Joe Exotic wil graag dat hij in navolging van basketbalster Brittney Griner ook wordt vrijgelaten. De hoofdrolspeler uit de Netflix-serie Tiger King en voormalig tijgerhouder vraagt president Biden in een audiofragment dat in handen is van entertainmentwebsite TMZ om vrijlating. De Amerikaan zit in de gevangenis voor dierenmishandeling en het beramen van een moordaanslag op zijn concurrent Carole Baskin. Hij heeft altijd ontkend.

Griner zat vast in Rusland wegens drugssmokkel, maar werd afgelopen week vrijgelaten en geruild tegen een Russische wapenhandelaar die in de VS was vastgezet. Om de vrijlating van Griner, een van de beste basketbalsters ter wereld, werd al langere tijd door sterren en politici gevraagd.

Exotic wil nu ook worden vrijgelaten, blijkt uit zijn oproep. "Deze hele gevangenenruil is een klap in het gezicht van iedere Amerikaan die onterecht vastzit, onder wie ikzelf", is te horen. Hij zegt onschuldig te zijn en verwijst naar een website waarop bewijs zou staan voor zijn stelling dat hij onterecht is veroordeeld.

Pleiten bij de president

De voormalig tijgerhouder wil voor kerst naar huis en bepleit zijn zaak bij president Joe Biden. "U weet dat dit verkeerd is, laat Amerika zien dat u voor de waarheid en rechtvaardigheid staat. De regering van president Trump liet Justitie mijn leven verwoesten, u kunt hier een einde aan maken en het rechtzetten. Laat me alstublieft naar huis gaan."

Eerder vroeg Exotic de vorige president van de Verenigde Staten, Donald Trump, ook al om gratie. Begin dit jaar kreeg Exotic een jaar strafvermindering, waardoor hij nu in totaal 21 jaar moet brommen.

Voor het laatste nieuws over nationale en internationale sterren kan je elke dag kijken naar Shownieuws op SBS6. In de video bovenaan de pagina zie je de aflevering van 9 december 2022.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.