Terug

Volg Shownieuws

John van den Heuvel over Peter: 'Dat wat je vreesde, is gebeurd'

Nieuws

29 aug 2021, 22:52

De eerste uitzending van Jinek stond zondagavond in het teken van Peter R. de Vries. John van den Heuvel schoof bij Eva Jinek aan. Hij was voor het eerst weer op televisie te zien sinds de aanslag op zijn collega. Geëmotioneerd vertelt hij over het grote verlies.

De misdaadjournalist is deze week weer begonnen met werken. John vertelt dat hij de afgelopen tijd bewust de luwte heeft opgezocht, want het was voor hem een inktzwarte zomer. "Het is fijn om weer aan het werk te gaan, maar er hangt wel een wolk en een schaduw overheen. De glans is er voor mij wel een beetje af. Ik hoop dat dat nog terugkomt."

Heel moeilijk

Wanneer er beelden van Peter in beeld verschijnen, krijgt John het moeilijk. "Het is nog steeds heftig. Ik kan ook niet naar die beelden kijken". Hij vertelt over het moment vlak na de aanslag: "Toen het net gebeurde kreeg ik al snel een van die filmpjes op mijn telefoon. Dat was afschuwelijk. Aan de andere kant, en dat klinkt misschien raar, ben ik blij dat ik het gezien heb. Dat het in kan dalen. Dat wat je vreesde, ook is gebeurd. En dat je het kan plaatsen. Maar het echt bevatten, dat is nog heel moeilijk."

Twijfel

John vertelt ook dat hij heeft getwijfeld om te stoppen met werken. "Dat tuig zou misschien heel graag willen dat ik zou stoppen, maar dan zit ik tot het einde van mijn leven gefrustreerd op de bank. Dan laat ik iets heel moois afpakken door deze mensen." John wil niet in angst leven: "Dan hebben zij gewonnen. Dat mag nooit gebeuren."

Van den Heuvel is ook openhartig over de onuitgesproken ruzie met Peter R. de Vries. " Dat is niet meer goed gekomen. En dat vind ik wel buitengewoon verdrietig", zo is in het fragment bovenaan de pagina te zien.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.