Terug

Volg Shownieuws

Jort Kelder woedend om bitcoinadvertenties en neemt serieuze maatregelen

Nieuws

3 okt 2019, 18:56

Jort Kelder is de misleidende bitcoinadvertenties waar zijn naam en beeltenis in worden misbruikt meer dan zat en neemt daarom serieuze maatregelen. De journalist en tv-presentator doet aangifte van bitcoinoplichting en gaat een stichting oprichten waarmee hij hoopt om de oplichters ook civielrechtelijk aan te pakken.

Jort heeft er meer dan genoeg dat zijn naam voor zulke praktijken wordt gebruikt. "Dit is een bom onder mijn reputatie want ik word overal, al de hele zomer, aangesproken". Kelder wil daarom dat de politie en justitie serieus werk maken om achter de fraudeurs aan te gaan. Het onderzoeksprogramma Brandpunt + maakte in augustus de namen van enkele bedrijven bekend die achter de nepadvertenties zitten.

Kelder is van plan een stichting op te zetten waarbij bekende Nederlanders die gebruikt worden in de nepnieuwsadvertenties zich kunnen aansluiten. Hij hoopt dat John de Mol zich ook bij hen aansluit.

De Mol daagde in mei Facebook voor de rechter omdat zijn foto in bitcoinadvertenties werd gebruikt. Wanneer de rechter uitspraak doet in deze zaak is nog niet duidelijk.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.