Terug

Volg Shownieuws

Josje Huisman onder vuur om 'transfobie'

Josje Huisman onder vuur om 'transfobie'

Nieuws

15 okt 2021, 22:17

Josje Huisman moet zich verdedigen op social media. De zangeres wordt 'geëxposed' op social media, omdat zij enkele 'transfobe' berichten zou hebben goedgekeurd...

De voormalig K3-ster heeft een aantal controversiële berichten 'geliked', zo ontdekten oplettende volgers van de zangeres. Onder andere het onderstaande bericht kon op een dikke like van Josje rekenen. Hierin wordt gesteld dat het onmogelijk is om als vrouw in een mannelijk lichaam geboren te worden en dat dit 'geestelijk gestoorden' betreft.

Josje wordt zwaar onder vuur genomen. Ze zegt niet transfoob te zijn en deelt enkele berichten die ze ontvangt. "Transfobe en homofobe domme ***. Ik wens je het slechtste", valt er bijvoorbeeld te lezen.

Groter plaatje

Ook deelt ze enkele gesprekken met kritische volgers. Zo schrijft iemand naar haar: "Als transgender zijnde en iemand die vroeger heel erg tegen je op keek, baalde ik hier zeker van toen ik dit zag. Aangezien dit echt wel transfobische posts waren."

Josje zegt te balen van het label 'transfoob' en claimt meer te zien dan de meesten. "Ik denk dat het voor vele mensen nog moeilijk te begrijpen is dat er achter dit hele verhaal nog een groter plaatje zit. En dat wordt in deze post benoemd. Ik kan dat alleen maar waarderen. Dat we dingen blijven bevragen en uitspreken."

De voormalig K3-zangeres deelt haar twijfels met de volger: "Ik vraag me gewoon af dat als mensen die bijvoorbeeld niet lekker in hun vel zitten of anders willen zijn.. Het dan nodig hebben dat zulke aanpassingen gedaan worden. Is dat niet juist het tegenovergestelde van bepaalde zaken accepteren."

Kritisch

Josje laat zich sinds het begin van de coronacrisis van een hele andere, kritische kant zien. Zo ondertekende zij, samen met onder andere Fajah Lourens en Lieke van Lexmond, de Moederhart-brandbrief.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.