Terug

Volg Shownieuws

Kaj Gorgels roept op tot verzet

Nieuws

13 nov 2021, 08:58

Kaj Gorgels is er helemaal klaar mee. De RTL-presentator spreekt zich uit op de dag van de nieuwe coronamaatregelen en roept op tot verzet...

De Expeditie Robinson-presentator wil onder andere dat horeca-eigenaren zich niet aan de nieuwe maatregelen gaan houden in de 'milde lockdown', die drie weken zal duren. De horeca en supermarkten moeten tijdelijk sluiten om 20:00 en Kaj ziet dat niet zitten.

Hij deelt een artikel waarin staat dat Koninklijke Horeca Nederland volledig achter ondernemers staat die zich niet aan de 'avondklok' voor de horeca gaan houden. "En nu ook echt niet doen ook dan. Ik reserveer voor 19:30, zet de bitterballen maar klaar."

Daarnaast wil hij ook dat de voetbalclubs van Nederland massaal in protest gaan. Voorlopig is er weer even geen publiek welkom, maar wat Kaj betreft stroomt het gewoon weer vol. "Nou KNVB, ik zou zeggen: ram al die stadions gewoon open. Falend beleid moet je niet supporten. Voetbalwedstrijden moet je wel supporten, tot zondag."

Maatregelen

Horecagelegenheden moeten vanaf zaterdag om 20.00 uur de deuren sluiten, zo maakten Mark Rutte en Hugo de Jonge vrijdagavond bekend in een persconferentie. Datzelfde geldt voor essentiële winkels, zoals supermarkten, dierenwinkels en drogisterijen. Andere winkels moeten al om 18.00 uur dicht, net als onder meer kappers en casino's. Dat maakt het demissionaire kabinet vrijdagavond bekend tijdens een persconferentie.

Bezoekers van bijvoorbeeld cafés en restaurants moeten weer verplicht een vaste zitplaats hebben. Ook moeten zij bij binnenkomst een coronatoegangsbewijs laten zien. De maatregelen gelden in ieder geval de komende drie weken.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.