Terug

Volg Shownieuws

Kalvijn benadert The Talent Scouts met levensmotto Pippi Langkous

Nieuws

8 juli 2023, 11:41

Kalvijn houdt bij het presenteren van The Talent Scouts vast aan het levensmotto van Pippi Langkous. Dan heeft de 27-jarige presentator het specifiek over de livefinale van de SBS6-zangshow op zaterdag 26 augustus. "Ik benader het een beetje zoals Pippi Langkous: Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan", zegt Kalvijn in gesprek met het ANP.

De presentator heeft geen moment getwijfeld toen hij werd gevraagd om de nieuwe SBS6-zangcompetitie The Talent Scouts te presenteren. "Voor zulk soort dingen neem je wel even de tijd, maar ik heb geen twijfels gehad", zegt hij. Ook het "dubbele wedstrijdelement" in het programma vindt Kalvijn interessant, net als de juryleden in de zangwedstrijd. "Dat vind ik hele leuke mensen."

In The Talent Scouts zoeken coaches Angela Groothuizen (zie video hierboven), Tabitha, Nicky Romero, FLEMMING en Donnie naar potentiële sterren. Het winnende talent mag een uur lang optreden op Pinkpop en krijgt 25.000 euro om te besteden aan "de perfecte performance" op dat podium. Kalvijn vindt het ook leuk dat de scouts daarnaast onderling in competitie zijn. "Want wie kan het beste talent scouten? Die extra wedstrijd, naast de reguliere zoektocht naar het beste zangtalent, vind ik wel leuk."

Echt contact

Kalvijn, wiens echte naam Kelvin Boerma is, presenteerde dit jaar een andere zangshow op SBS6, genaamd Avastars. Daar stond hij naast geanimeerde talenten op het podium. Dat hij nu naast echte mensen staat, maakt het wat hem betreft "wat makkelijker en ook wel leuker". "Als iemand heel nerveus is, dan voel je dat gewoon. Of als iemand heel emotioneel is nadat hij gezongen heeft, dan voel je dat ook echt."

In de media is eerder de vergelijking gemaakt tussen The Talent Scouts en The Voice. Daarover zegt Kalvijn: "Het is een makkelijke vergelijking om te maken en natuurlijk zoekt dit programma, net als alle talentenshows naar nieuw talent, maar de uitwerking is heel anders. The Voice draait in de basis alleen om de stem van de deelnemer. Daarom zien de coaches de deelnemer niet en heeft The Voice de draaiende stoelen. In The Talent Scouts kennen de scouts het talent al en zien we die vanaf het moment van oplopen tot en met het einde van het optreden. De scouts beoordelen de deelnemer op het totaalplaatje. Bij The Voice kiest de deelnemer zelf tussen de coaches en bij The Talent Scouts bieden de scouts tegen elkaar op."

Pippi Langkous

De kijkcijfers maken Kalvijn "niet zoveel uit". "Ik zou het leuk vinden als heel veel mensen ervan genieten", zegt hij daarover. Ook zegt de YouTuber door zijn onlinecarrière er wel aan gewend te zijn om af te wachten of zijn werk goed aanslaat bij het publiek. "Aan die modus ben ik inmiddels wel gewend geraakt."

The Talent Scouts is vanaf zaterdagavond te zien bij SBS6. De finale op 26 augustus wordt live uitgezonden. Daar voelt Kalvijn vooralsnog geen spanning voor. "Als het dichterbij komt, zal het wel wat spannender worden, want ik heb nog nooit zoiets gedaan." Maar dan klinkt het motto van Pippi Langkous dus weer in zijn hoofd.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.