Terug

Volg Shownieuws

Kevin Spacey vrijgesproken van seksueel wangedrag

Nieuws

26 juli 2023, 16:19

Kevin Spacey is in de rechtbank vrijgesproken van negen aanklachten van seksueel wangedrag. De jury in Londen oordeelde woensdag dat de Amerikaanse acteur onschuldig is. Kevin brak in tranen uit toen het oordeel werd uitgesproken.

Het duurde twee dagen voor de jury tot een oordeel kwam. De jury in de zedenzaak tegen Kevin ging maandag in beraad over het vonnis tegen de Amerikaanse acteur.

In de rechtbank in Londen zijn de afgelopen weken meerdere getuigen aan het woord gekomen. Vier mannen beschuldigden Kevin van seksueel wangedrag tussen 2001 en 2013. Zij deden ieder hun verhaal en ook hun vrienden en familie spraken. Kevin zelf nam eveneens plaats in de getuigenbank, waar hij werd ondervraagd.

Een van de vier aanklagers beweerde dat Kevin hem "als een cobra" bij zijn kruis had gegrepen. Die beschuldiging deed de acteur in de rechtbank af als "waanzin". Over beschuldigingen van twee andere van de vier mannen zei Kevin dat die hadden plaatsgevonden met "wederzijdse instemming". En over de vierde beschuldiging zei Kevin dat hij de man wat "onhandig" had benaderd, maar niet meer dan dat.

De zaak tegen Kevin begon eind juni in de rechtbank in Londen. De tweevoudig Oscar-winnaar werd in 2017 door meerdere mannen beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. De beschuldigingen zorgden ervoor dat hij kort daarna moest vertrekken uit de Netflix-serie House of Cards. In de Verenigde Staten liepen soortgelijke zaken tegen de acteur, sommige werden geschikt en andere geseponeerd.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.