Terug

Volg Shownieuws

Kijker De slimste mens ergert zich aan Afke: 'Erg vermoeiend'

Nieuws

31 juli 2024, 21:30

Deze zomer is het vooral een kijkcijferstrijd tussen B&B Vol Liefde en De slimste mens (zie video). Woensdagavond is NOS Journaal-presentatrice Afke Boven een van de deelnemers van de populaire tv-quiz. Maar menig kijker is geen fan van haar, zo blijkt uit reacties op X.

Niet alleen B&B Vol Liefde lokt veel reacties uit bij kijkers, maar ook op De slimste mens wordt dagelijks veel gereageerd. Woensdag valt op dat dus veel kijkers zich ergeren aan Afke. "Afke is erg vermoeiend", aldus een kijker. En: "Komt Afke aandacht te kort.? Mijn hemel…."

Hieronder nog meer reacties op X:

In tegenstelling tot De slimste mens-deelnemer Herman van der Zandt die pas afgelopen maandag werd uitgeschakeld, bleek de deelname van zangeres Lucretia van der Vloot dinsdagavond slechts van korte duur. Ze ging met heel weinig punten de finale in en daar vond de kijker ook wat van...

'De domste mens'

Lucretia werd dan ook al snel naar huis gestuurd door mede-deelnemer Habtamu de Hoop. Menig kijker vond het maar raar dat de zangeres überhaupt mee mocht doen.

Op X was er nogal wat kritiek op haar deelname. "De domste mens", aldus een kijker. "Waarom doe je mee als je niets weet?", schreef iemand anders.

Hieronder zijn nog meer reacties te zien:

Philip Freriks presenteert nog twee seizoenen van De slimste mens. Volgend jaar neemt Herman het stokje over.

Tekst gaat verder onder de video.

Maarten van Rossem over vertrek Philip Freriks bij De slimste mens
1:20
Maarten van Rossem over vertrek Philip Freriks bij De slimste mens

Herman was trouwens al eerder benaderd voor De slimste mens maar vond het "een beetje gek" om deel te nemen omdat hij destijds nog Met het Mes op Tafel presenteerde. "Daarnaast is Philip Freriks een oud-collega en heb ik ooit college van Maarten van Rossem gehad; dat zou allemaal wel heel klef worden", zei hij in het AD. "Maar toen duidelijk werd dat ik De slimste mens zou gaan presenteren, dacht ik: 'Het is nu of nooit!' Dus heb ik mijn vinger opgestoken."

"Toen ik aan het begin van de uitzending door Philip werd geïntroduceerd, drong tot me door dat ik echt scherp moest zijn", vervolgde de presentator, die zichzelf indekt door te zeggen dat het "te verdacht" zou zijn als hij als toekomstig presentator "ineens" zou winnen. "Nee, ik kwam 'gewoon even kijken'."

Ook Maarten stopt ermee. Wie hem opvolgt, is nog niet bekend.

Philip en Maarten over vertrek De slimste mens
0:53
Philip en Maarten over vertrek De slimste mens

(headerfoto: KRO-NCRV)

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.