Terug

Volg Shownieuws

Kinderboek Erik of het klein insectenboek gaat het theater in

Kinderboek Erik of het klein insectenboek gaat het theater in

Nieuws

10 sep 2020, 18:26

Het wereldberoemde kinderboek Erik of het klein insectenboek van schrijver Godfried Bomans gaat als toneelstuk het theater in. Vanaf 22 december is de familievoorstelling de hele kerstvakantie te zien in de Stadsschouwburg Utrecht.

Het verhaal gaat over Erik Pinksterblom, een fantasierijke jongen, die krimpt tot het formaat van een vlieg. In stadspark de Wolleweide maakt hij met andere insecten spannende avonturen mee in het hoge gras. Naast het spannende verhaal, moet de voorstelling kinderen ook wat leren. Zo wordt aandacht besteed aan klimaatverandering, bijensterfte en de gevolgen van zwerfafval. Zo zijn er allerlei activiteiten in de schouwburg georganiseerd rondom deze thema's.

De voorstelling is voor iedereen vanaf 8 jaar en wordt geschreven door scriptschrijver Jibbe Willems en geregisseerd door Noël Fischer. De cast bestaat uit onder anderen Emmanuel Ohene Boafo, Soumaya Ahouaoui en Mark Rietman.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network. Alle rechten voorbehouden. Geen tekst- en datamining.