Terug

Volg Shownieuws

Kinderen van Ruinerwold wint Gouden Televizier-Ring

Nieuws

14 okt 2021, 22:20

De Kinderen van Ruinerwold heeft donderdag de Gouden Televizier-Ring voor beste televisieprogramma van het afgelopen jaar gewonnen. De BNNVARA-documentaire won van Een Huis Vol (KRO-NCRV) en favoriet Mocro Maffia (Videoland).

Het is de eerste keer in de historie van de Televizier-Ring dat een documentaire met de publieksprijs naar huis gaat. In de vijfdelige serie praat Villerius met de vier oudste kinderen van Gerrit Jan van D. Hij werd ervan beschuldigd dat hij zes van zijn kinderen jarenlang tegen hun wil heeft vastgehouden op een afgelegen boerderij in het Drentse dorp Ruinerwold. Ook werd hij ervan verdacht zijn kinderen te hebben mishandeld en een aantal van hen seksueel te hebben misbruikt.

De serie werd dit voorjaar uitgezonden. De verhalen over hoe de kinderen in angst en isolement opgroeiden bij hun godsdienstwaanzinnige vader konden dit voorjaar al direct rekenen op warme reacties van het publiek.

Het overzicht van het gala dit jaar is te zien in de video bovenaan deze pagina.

Jurken

Tijdens het gala paraderen maar liefst acht BN'ers in een jurk van Addy van den Krommenacker. Hij vertelt er alles over in de video bovenaan deze pagina.

Addy van den Krommenacker over Televizier-Ring
1:01
Addy van den Krommenacker over Televizier-Ring

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.