Terug

Volg Shownieuws

Koning Willem-Alexander openhartig over bedreigingen Amalia: 'hakten er heel hard in'

Nieuws

25 mei 2023, 08:05

De bedreigingen tegen prinses Amalia hebben "in ons persoonlijk leven er heel hard ingehakt", vertelt koning Willem-Alexander in de podcast Door de ogen van de Koning.

Het staatshoofd vindt het "mooi om te zien" hoe zijn kinderen met de situatie omgingen, ondanks dat Amalia "niets meer kon doen" en "geen studentenleven meer kon hebben". "Maar als ouders vreet het wel echt aan je."

Bedreigingen

Vorig jaar werd bekend dat Amalia vanwege bedreigingen niet in Amsterdam, haar studiestad, kon gaan wonen. "De onzekerheid, de onvrijheid, dat is niet zoals je je kinderen wil opvoeden en wat je kinderen wil meegeven", vertelt de koning. Amalia praat er volgens Willem-Alexander wel "goed" over, "maar het geeft geen levensvreugde of iets. Daarom moet het zo snel mogelijk over zijn".

Speciale boodschap

Ook heeft Amalia ook nog een speciale boodschap in de podcast voor haar vader, wat voor Willem-Alexander een totale verrassing is. Amalia begint over paardrijden. "Hi papa. Ik moest laatst nog denken aan de tijd dat ik met Fredje op die kleine springwedstrijdjes van de pony’s reed en dat je jezelf omdoopte tot barragecoach. Nou reed ik natuurlijk geen barrage op tijd op dat moment maar als ik misschien over een paar maanden weer mag en weer daadwerkelijk die barrage moet rijden, zou ik toch graag weer jouw tips willen. Dus wat kun jij mij meegeven uit jouw eigen tijd toen jij 'three day eventing' deed. Zou je misschien binnenkort weer met mij mee willen als mijn barragecoach? Zou ik ontzettend gezellig vinden. Dikke zoen.’’ Beluister bovenaan de pagina het fragment.

Door de ogen van de koning

In de podcast Door de ogen van de Koning blikt Willem-Alexander samen met radiomaker Edwin Evers terug op de afgelopen tien jaar van zijn koningschap. De aflevering van donderdag gaat over het jaar 2022 en een deel van 2023. Het is ook de laatste aflevering.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.