Terug

Volg Shownieuws

KRO-NCRV reageert op 'kapitale blunders' Spoorloos

Nieuws

10 okt 2022, 22:00

Het programma Spoorloos zou kapitale fouten hebben gemaakt. Mensen zouden aan de verkeerde biologische familie zijn gekoppeld. KRO-NCRV reageert nu op de beschuldigingen...

Kees van der Spek besteedt in zijn programma Oplichters Aangepakt dinsdag aandacht aan de gevoelige zaak. Volgens de misdaadverslaggever zijn een of twee mensen in Colombia aan de verkeerde biologische familie gekoppeld.

De omroep die het programma uitzendt, KRO-NCRV, laat in een verklaring aan het ANP weten: "Ondanks een verzoek daartoe van onze kant, is ons het vooraf bekijken van de uitzending geweigerd. Voor zover ons nu bekend is gaat het over een man in Colombia die in opdracht van onze vaste correspondent in het verleden meerdere keren heeft ondersteund bij het vinden van biologische ouders."

"Van der Spek heeft ons meerdere vragen over deze persoon en onze zoektochten van destijds gesteld. Zijn vragen hebben wij uitgebreid en transparant beantwoord”, vervolgt de omroep in het statement.

"In de afgelopen dagen hebben wij uit zorgvuldigheid persoonlijk contact opgenomen met alle personen die destijds met hulp van Spoorloos in Colombia hun biologische ouder hebben gevonden waarbij deze man een rol heeft gespeeld, juist omdat het ‘t meest wezenlijke van iemand raakt, namelijk waar je vandaan komt. Ook ondersteunen we deze oud-deelnemers waar nodig en waar we kunnen."

Meer toelichting geeft de KRO-NCRV op dit moment niet. De omroep zegt niet om hoeveel oud-deelnemers het gaat.

Kritiek op Tahmina Akefi

Het is niet de eerste keer dat Kees zich ergens fel over uitspreekt. Recentelijk heeft de misdaadjournalist een boekje open gedaan over de partner van wijlen Peter R. de Vries. Volgens Kees maakte Tahmina Akefi de relatie veel 'groter dan dat het was'. Meer hierover bekijk je in de video bovenaan de pagina. 

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.