Terug

Volg Shownieuws

Langlopende rechtszaak tegen Michael Jackson afgewezen

Langlopende rechtszaak tegen Michael Jackson afgewezen

Nieuws

27 apr 2021, 08:11

De rechtszaak die Wade Robson in 2013 heeft aangespannen tegen Michael Jackson, of beter gezegd de erven van Jackson, is door een rechter in Los Angeles afgewezen, meldt Variety. Robson, die in 2019 te zien was in de veelbesproken HBO-documentaire Leaving Neverland, claimt dat Jackson hem vanaf zijn zevende jaar seksueel heeft misbruikt. Dat was in 1990 en dat gedrag zou volgens Robson jarenlang hebben geduurd.

De rechter wees de zaak af omdat de bedrijven die Jackson destijds beheerde geen enkele juridische verantwoording hadden om jongens te beschermen tegen seksueel misbruik. Eerder werd de zaak ook al eens afgewezen, maar in 2020 werd die heropend omdat de staat Californië aanklagers inzake seksueel misbruik bij minderjarigen de aanklager meer tijd geeft om hun verhaal te doen.

Robson beschuldigde Jacksons bedrijven MJJ Productions en MJJ Ventures ervan het misbruik mogelijk te hebben gemaakt. Volgens rechter Mark A. Young was daarvan geen sprake, omdat de bedrijven geen inspraak hadden. Ze behoorden namelijk allemaal toe aan Michael Jackson gedurende zijn leven.

Robsons advocaat Vince Finaldi liet weten in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak. "Als deze beslissing niet wordt teruggedraaid, dan zijn duizenden kinderen in gevaar. Kinderen die werkzaam zijn in de entertainmentindustrie, waar mensen met macht dagelijks misbruik maken van hen. Deze kinderen verdienen bescherming en veiligheid.' Rechter Young wees eerder al een zelfde soort rechtszaak af, die aangespannen was door James Safechuck, die eveneens te zien was in Leaving Neverland. Ook in die zaak is er in hoger beroep gegaan.

De advocaten van Jackson ontkennen dat de 'King of Pop' schuldig is aan seksueel misbruik, toen hij nog leefde. "Wade Robson is al acht jaar lang bezig om de erven van Jackson aan te klagen en alle bedrijven die daarbij gemoeid zijn. Ondanks al zijn inspanningen zijn zijn aanklachten keer op keer afgewezen."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.