Terug

Volg Shownieuws

Leden Pussy Riot in Moskou opgepakt

Leden Pussy Riot in Moskou opgepakt

Nieuws

10 sep 2018, 07:53

Twee leden van Pussy Riot zijn in de Russische hoofdstad Moskou opgepakt. Dat heeft de activistische punkband via social media laten weten. Volgens de band is de politie nog steeds kwaad vanwege de verstoring van de finale van het WK voetbal in juli.

Veronika Nikulshina en Peter Verzilov bestormden toen het veld terwijl het duel Frankrijk-Kroatië aan de gang was. Nikulshina en een vriendin werden zondag gearresteerd omdat ze niet mee wilden werken aan een inspectie van hun auto, laat Pussy Riot weten. Verzilov werd opgepakt toen hij zijn huis in Moskou verliet. Waarom is onduidelijk.

Pussy Riot roept de autoriteiten op de leden van de band vrij te laten. Ook moeten de bijna achthonderd mensen vrijgelaten worden die ook op zondag zijn opgepakt. In Moskou en Sint-Petersburg werden demonstraties gehouden vanwege de pensioenplannen van de regering.

(BuzzE)

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.