Terug

Volg Shownieuws

Limburgse bioscopen vieren 100e geboortedag Fellini

Limburgse bioscopen vieren 100e geboortedag Fellini

Nieuws

7 jan 2020, 21:14

De drie grootste filmtheaters van Limburg herdenken in de week van 20 januari de honderdste geboortedag van de invloedrijke Italiaanse filmregisseur Federico Fellini (1920-1993). Filmhuis De Spiegel in Heerlen, Filmhuis De Domijnen in Sittard en Lumière Cinema in Maastricht vertonen daarom hoogtepunten uit zijn rijke oeuvre.

Fellini groeide in de jaren vijftig en zestig uit tot een van de meest gevierde en onderscheidende filmmakers van de periode na de Tweede Wereldoorlog. Als kind van het beroemde Italiaanse neorealisme toonde Fellini in zijn eerste acht films de realiteit in anekdotische verhalen. La Dolce Vita uit 1960, misschien wel zijn bekendste film met de beroemde scène van Marcello Mastroianni en Anita Ekberg in de Trevifontein, was de laatste in deze reeks.

In Otto e Mezzo uit 1963 verwerkte de regisseur voor het eerst een subtiele vermenging van jeugdherinneringen, dromen, fantasieën, angsten en realiteit in zijn film. Het werd de blauwdruk voor zijn latere werk waarin de visualisering van de innerlijke belevingswereld van de mens centraal staat.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.