Terug

Volg Shownieuws

Linda de Mol reageert op kritiek: 'Ik ben geen journalist'

Linda de Mol reageert op kritiek: 'Ik ben geen journalist'

Nieuws

11 dec 2020, 14:58

Het programma Linda's Wintermaand was zondag met 1,8 miljoen kijkers het best bekeken programma van de avond. Het regende positieve reacties, toch was er ook kritiek. In het AD reageert Linda daarop.

Premier Mark Rutte en televisiemaakster Floortje Dessing namen plaats op de bank bij Linda de Mol afgelopen zondag voor een uitgebreid interview.

Het interview ging over het privéleven van Mark Rutte. Zo vertelde hij dat hij nooit kookt en hoe belangrijk vriendschap voor hem is. Critici vroegen zich af waar de inhoudelijke vragen waren. "Ik moet voor mijn gevoel heel de tijd uitleggen dat mijn programma daar niet voor is", reageert Linda in het AD.

"Ik heb nooit beweerd een journalist te zijn en Linda's Wintermaand is daar ook het format niet naar. Ik ben op zoek naar levensverhalen. Ik vraag naar iemands jeugd, wat iemand heeft gevormd, hoe iemand omgaat met de kritiek die hij of zij krijgt. Bij mij krijgen ze de kans niet om een heel partijprogramma onder de aandacht te brengen, juist niet. Het gaat om de persoon zelf. Ik heb vaker politici op de bank gehad in Linda's Zomerweek, als Jeanine Hennis-Plasschaert, Alexander Pechtold en Jesse Klaver. Ik ga het niet met de een wel over politiek hebben en met de ander niet. Ik maak geen onderscheid."

Ze vervolgt: "Het is kritiek vanuit het mediawereldje, van journalisten en niet van de kijkers. Toch is het soms lastig om er niets over te zeggen, zoals nu. Ik stoor me eraan, want de kijker geniet."

In de video boven dit artikel praat Linda ook nog even over het interview met Mark Rutte.

Aankomende zondag zijn Matthijs van Nieuwkerk en D66-lijsttrekker Sigrid Kaag te gast bij Linda's Wintermaand.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.