Terug

Volg Shownieuws

Louis van Gaal voor derde keer bondscoach van Oranje

Louis van Gaal voor derde keer bondscoach van Oranje

Nieuws

4 aug 2021, 11:03

Louis van Gaal gaat voor de derde keer als bondscoach van het Nederlands elftal aan de slag. De bijna 70-jarige oefenmeester is de opvolger van de na het teleurstellend verlopen EK vertrokken Frank de Boer. Hij moet Oranje naar het WK van eind volgend jaar in Qatar leiden, zo bevestigt de KNVB.

Louis bereikte eind vorige maand al een akkoord met de nationale voetbalbond, maar de definitieve bevestiging van de KNVB liet nog even op zich wachten omdat beide partijen pas naar buiten wilden treden als ook alle details van de overeenkomst waren afgerond. Danny Blind en Henk Fraser gaan Van Gaal assisteren. Frank Hoek wordt de nieuwe keeperstrainer van Oranje.

Van Gaal slaagde er als bondscoach niet in het Nederlands elftal naar het WK van 2002 te leiden. Hij loodste Oranje naar een derde plaats op het WK van 2014 in Brazilië. Op die laatste eindronde werkte hij ook samen met Blind en Hoek. Fraser blijft zijn rol als assistent van Van Gaal voorlopig combineren met zijn functie als hoofdtrainer van Oranje.

Begin juli haalde hij nog flink uit naar het Nederlands Elftal en dat is in de video hierboven te zien.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.