Terug

Volg Shownieuws

Maarten Heijmans en Michiel van Erp werken na Ramses weer samen

Nieuws

8 juni 2022, 17:36

Acteur Maarten Heijmans en regisseur Michiel van Erp gaan voor het eerst sinds hun megahit Ramses weer samenwerken. Heijmans speelt een van de grote rollen in Een Schitterend Gebrek, de verfilming van het boek van Arthur Japin die Van Erp nu draait.

De hoofdrollen worden gespeeld door de Israëlische acteur Dar Zuzovsky en de Britse acteur Jonah Hauer-King. In bijrollen zijn meer Nederlandse acteurs te zien, zoals Juda Goslinga, Bert Hana, Loes Schnepper en Majd Mardo. Dat heeft producent Kaap Holland woensdag bekendgemaakt.

De roman van Japin gaat over Lucia, de eerste grote liefde van Casanova. De veertienjarige Lucia en de zeventienjarige Casanova beloven elkaar eeuwige trouw, maar kort daarna verdwijnt Lucia, een verraad dat Casanova’s kijk op vrouwen voor altijd heeft bepaald. Wat is er gebeurd? Waarom deed Lucia afstand van haar geluk?

Andere verfilmingen

Het is voor Van Erp na Niemand in de stad en Stromboli de derde speelfilm en de derde boekverfilming. Van Erp en Maarten Heijmans maakten in 2014 de serie Ramses, over het leven van Ramses Shaffy. De productie kreeg veel lof en won een plank vol grote prijzen, waaronder een Emmy Award en een Prix d'Europa.

Een Schitterend Gebrek zal in de loop van 2023 in de Nederlandse bioscopen te zien zijn.

In de video bovenaan de pagina zie je Maarten Zing, Vecht, Huil. Lach, Werk en Bewonder van Ramses Shaffy zingen in HLF8.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.