Terug

Volg Shownieuws

Maestro-kijkers uiten grote kritiek op finale: 'Belachelijk'

Nieuws

22 jan 2024, 11:17

Het hoogtepunt van het zevende seizoen van het geliefde programma Maestro kwam met de overwinning van Chris Zegers (zie video). Met een indrukwekkende 72 procent van de stemmen versloeg hij zijn mede-finalist Frédérique Spigt in een zenuwslopende finale. Niettemin uitten de kijkers van het programma kritiek op de uitslag...

In een zinderende finale behaalde Chris een totaal van 172 punten en mocht hij de felbegeerde 'gouden baton' in ontvangst nemen. Het lijkt er sterk op dat het publiek unaniem instemt met de overwinning van Chris. Op sociale media wordt gesproken over een 'gedoodverfde winnaar', en de finaleavond wordt beschreven als 'waardig' en 'een genot van begin tot eind'.

Kritiek

Toch is er ook kritiek op de uitslag van de finale. Er zijn kijkers die kritisch kijken naar de aanzienlijke invloed van publieksstemmen bij het bepalen van de winnaar. Het argument is dat het publiek, in tegenstelling tot de jury, niet in staat is om de daadwerkelijke kwaliteit van het dirigeren te beoordelen. De vraag die bij de kijkers opkomt, is of het eerlijk is dat het publiek zo'n grote invloed heeft op de uiteindelijke winnaar. Hoewel Chris Zegers ongetwijfeld zijn muzikale talenten heeft laten zien, heeft hij ook een gunfactor in Maestro. "Terechte winnaar, maar de publieksstemmen tellen veel te zwaar mee. Slaat nergens op", reageert een kijker op X. Iemand anders schrijft: "Ik vind dit echt een geweldig programma, het is alleen zo jammer dat het thuiskijkend publiek grotendeels bepaalt wie er gaat winnen. De gunfactor speelt weer eens een grote rol."

Zie hieronder de kritiek op het programma...

Overval

Eerder werden een aantal Maestro-deelnemers bijna getuige van een gewapende overval. Vlak na hun vertrek uit Café Restaurant Amsterdam werd het bekende restaurant overvallen, terwijl het restaurant nog open was. Meer hier over zie je in de video onderstaand.

'Maestro-sterren ontsnapt aan gewapende overval'
2:11
'Maestro-sterren ontsnapt aan gewapende overval'

‎Volg Shownieuws ook op WhatsApp!

Altijd als eerste op de hoogte van het laatste entertainmentnieuws?

Volg dan nu het kanaal van Shownieuws op WhatsApp!

Volg Shownieuws!

Beeld: AVROTROS

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.