Terug

Volg Shownieuws

Maik de Boer emotioneel door confrontatie in Het Perfecte Plaatje

Nieuws

20 okt 2022, 14:37

Het nieuwe seizoen van Het Perfecte Plaatje is weer in volle gang, een van de deelnemers is stylist Maik de Boer (61). Bij het doen van een fotoshoot in het thema 'roaring twenties' wordt het Maik even teveel en rollen de tranen over zijn wangen bij het doen van een foto-opdracht... De beelden bekijk je hierboven en Maik licht dit in HLF8 toe

Tijdens de jurybeoordeling van de foto's door onder anderen fotograaf William Rutten, barst Maik in tranen uit. "Dit zit misschien nog wel dichterbij dan ik toe wil geven. Het heeft alles met acceptatie te maken. Jonge mensen zijn nog steeds anoniem nu... Vrienden die uit het leven stapten."

In roerige jaren 20 bloeide de jazzmuziek op, werd de mode excentrieker en trok de economie flink aan. Maar het was ook een periode waarin er geen plaats leek te zijn voor homoseksualiteit. Dit wilde Maik daarom belichten in zijn fotoshoot, door zelf model te staan als homoseksuele man, met baard - iets wat uit den boze was in die tijd. Maik droeg een jurk en boa, had make up op en richtte een pistool tegen zijn slaap.

Meer over het huidige seizoen van Het Perfecte Plaatje bekijk je hieronder

William over nieuw seizoen Perfecte Plaatje
4:07
William over nieuw seizoen Perfecte Plaatje

Drie vrienden zelfmoord gepleegd

Maik vond de opdracht moeilijk maar belangrijk. "Er zijn drie vrienden van mij, of mensen dichtbij, die vanwege hun geaardheid zelfmoord hebben gepleegd", vertelt de stylist. "Dus ik weet wat het is om daarmee te dealen." Met de fotoshoot wil Maik dit subthema opnieuw onder de aandacht brengen, aangezien er nog veel vooruitgang te boeken is en nog steeds niet iedereen zich vrij kan en mag voelen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.