Terug

Volg Shownieuws

Makers Mocro Maffia winnen weer prestigieuze prijs

Nieuws

8 okt 2021, 20:50

Producenten Annemieke van Vliet en Achmed Akkabi, die de hitserie Mocro Maffia maken, zijn vrijdag bekroond met de CFAP Prijs 2021. De vakprijs ter waarde van 20.000 euro wordt jaarlijks uitgereikt door CFAP, het Cultureel Fonds Audiovisuele Producenten.

De vakjury koos de winnaar uit de negentig voordrachten door vakgenoten en collega’s uit de film- en mediasector. Het winnende duo is voorgedragen voor hun creatieve samenwerking in verschillende dramaproducties, zoals de succesvolle serie Mocro Maffia.

Het is de tweede grote prijs voor Mocro Maffia in een week tijd. De Videoland-hit won afgelopen weekend op het Nederlands Film Festival een Gouden Kalf voor de beste dramaserie van het jaar. De serie vertelt over een drugsoorlog in de Nederlandse onderwereld.

Mocro Maffia is mede bedacht door hoofdrolspeler Achmed Akkabi en losjes gebaseerd op het gelijknamige boek van misdaadjournalist Wouter Laumans, dat gaat over de opkomst van een nieuwe generatie zware criminelen in Nederland.

De serie maakt dit jaar ook kans op de Gouden Televizier-Ring die volgende week wordt uitgereikt. In de video bovenaan deze pagina is te zien dat er gemengde gevoelens zijn rondom deze nominatie.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.